Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_downwardKultūra

Lielu rezonansi raisīja ziņa par izcilā amerikāņu fotogrāfa Roberta Vitmena darbu izstādes atklāšanu Rīgas galerijā CUT ART, kur apkopoti Mihaila Barišņikova fotoattēli. Starp citu, izstādes oficiāla atklāšana nenotika, un arī baleta klasiķa ierašanās Rīgā nebija plānota.
25.nov 2023 Andrejs Šavrejs, speciāli kontekst.lv
Ziedoņa muzejs kopā ar fondu "Viegli" un Ojāra Vācieša muzeju izdevis Imanta Ziedoņa drauga un iedvesmotāja Ojāra Vācieša dzejas spilgtākos citātus kabatas formāta grāmatā minimismi, kuros smelties gara spēku, drosmi un pašapziņu, informē Ziedoņa muzejs.
24.nov 2023 Portāls nra.lv
Par gada labāko režisoru "Spēlmaņu nakts" ceremonijā, kas šodien norisinājās Dailes teātrī, atzīts Elmārs Seņkovs, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāvis Ričards Vorobjovs.
23.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kur apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus, informē Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.
23.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās ilggadējās Dailes teātra aktrises Mudītes Šneideres notiks otrdien, 21. novembrī, no plkst. 12.00 līdz- 13:30 Dailes teātra Stikla zālē (2. stāva foajē), informē Dailes teātris.
21.nov 2023 Portāls nra.lv
Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē 6.decembrī izrādīs Kaspara Rolšteina monooperu "#DiToo" ar aktrisi un režisori Ditu Lūriņu, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.
20.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ceturtdien svinīgā sarīkojumā Dzintaru koncertzālē tika pasniegti Jūrmalas pašvaldības augstākie apbalvojumi par ieguldījumu Jūrmalas attīstībā un pilsētas vārda popularizēšanā, informēja pašvaldības pārstāve Inese Krieviņa.
17.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
17.oktobrī Nemateriālā kultūras mantojuma padomes sēdē pieņemts lēmums par četru jaunu vērtību iekļaušanu Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma (NKM) sarakstā.
15.nov 2023 Portāls nra.lv
Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) vakar pirmizrādi piedzīvoja režisora Alvja Hermaņa izrāde "Kurlmēmo zeme".
15.nov 2023 Portāls nra.lv
Aizvadītajā naktī Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Celtics" ar rezultātu 114:98 pārspēja Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knick".
14.nov 2023 Portāls nra.lv
Vienas no visu laiku labākajām Holivudas filmām "Sideways" ("Sānceļi") autors Reks Pikets (Rex Pickett) nesen viesojies Rīgā un apmeklējis pirmizrādi "Pelikāni un vīnogas" (pēc filmas motīviem tapušās lugas latviskās versijas nosaukums) Jaunajā Rīgas teātrī. Atgriezies mājās ASV, viņš savā blogā uzrakstījis cildinošu rakstu par izrādi, aktieriem un režisoru Alvi Hermani, nodēvējot viņu par teātra ģēniju.
10.nov 2023 Andra Ozola
Aktrise Marija Luīze Meļķe, kura februārī atteicās no nacionālās kino balvas "Lielā Kristapa", kamēr netiks pieņemts partnerattiecību likums, ceturtdien pēc Saeimas lēmuma par partnerības institūta ieviešanu pieņēmusi balvu, liecina aktrises ieraksts sociālajā medijā "Facebook".
10.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ja valdošo attieksme pret latviešu dziesmu un deju svētkiem turpinās būt tāda, kāda tā ir patlaban, baidos, ka pēc 150 gadiem (un pat tuvākā laika periodā) šo svētku vairs nebūs, – tā uzskata Rīgas Doma zēnu kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs, dziesmu svētku virsdiriģents Mārtiņš Klišāns. Cilvēks, kurš uzrunāja kultūras ministri Agnesi Loginu, uzdodot tiešus jautājumus par koru un deju kopu vadītāju algu iekļaušanu budžeta prioritātēs. “Gaismas pils” nodziedāšana pēc ministres izvairīgās atbildes bija kā svaiga gaisa malks tveicīgas tukšvārdības tuksnesī.
10.nov 2023 Elita Veidemane
Spāņu mākslinieka Pablo Pikaso glezna "Sieviete ar pulksteni" trešdien izsoļu nama "Sotheby's" rīkotajā vairāksolīšanā Ņujorkā pārdota par 139,3 miljoniem ASV dolāru (130,5 miljoniem eiro), kas ir otra lielākā summa, kas jebkad samaksāta par Pikaso darbu.
9.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Leļļu teātris izrāžu demonstrēšanu vēsturiskajā ēkā Barona ielā plāno atsākt decembrī, šodien preses konferencē žurnālistus informēja teātra direktors Mārtiņš Eihe.
8.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Leļļu teātris savās mājās Kr.Barona ielā pēc rekonstrukcijas paredzēja atgriezties jau 11.novembrī. Diemžēl, ēku paredzētajā laikā ekspluatācijā nodot nevarēs.
7.nov 2023 Portāls nra.lv
Konkursā par Dailes teātra Mazās un mēģinājumu zāles autoruzraudzību un būvniecību iesniegta sūdzība, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.
5.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
"Willa teātrī" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Ģirta Ēča iestudējums "Lūkasa ceļš", aģentūru LETA informēja teātrī.
5.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Liepājas pašvaldība izsludinājusi atklātu konkursu uz SIA "Liepājas teātris" divu valdes locekļu amatiem, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.
4.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
2023.gada rudenī vairākās Eiropas pilsētās, tostarp arī Valmierā, viesojas modernais Ukrainas krosoveru orķestris "Prime Orchestra" ar jaudīgu jaunu programmu "Rock Sympho Show". Koncerts Valmierā, Valmiera Olimpiskajā centrā notiks 4.novembrī plkst.19.00, vēsta Valmieras pašvaldība.
3.nov 2023 Portāls nra.lv
Dziesmu un deju svētku izvērtēšanas konferencē 2. novembrī notika ne vien 150. jubilejas svētku norises analīze, bet arī tika iezīmēta Dziesmu svētku nākotne. Ja par aizvadītajiem svētkiem esmu patiesi gandarīts un atļaušos apgalvot, ka tie bija spoži un jubilejas svētku cienīgi (par ko vēlreiz paldies ikvienam, kurš pielicis savu roku un galvenais – sirdi to tapšanā), tad par nākotni diemžēl nejūtos tik drošs. Īpaši – redzot apaļas nulles nākamā gada budžetā iepretī Dziesmu svētku procesa vajadzībām.
2.nov 2023 Nauris Puntulis
3.novembrī 14.00 Durbes pilī (M. Parka ielā 7, Tukumā) atklās Tukuma muzeja izstādi "Sibīrijas vēstules", kuras angļu un franču valodas versija bija skatāma Francijā. Paralēli aktīvam izstādes darbam Latvijā, tiek organizēti profesionālās pilnveides kursi par trauslo vēstuļu saglabāšanu un gatavots pieteikums vēstuļu popularizēšanai starptautiskā mērogā, vēsta Durbes pils pārstāve.
1.nov 2023 Portāls nra.lv