Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Kā ceļot gudri? TOP 7 vērtīgi Latvijā pazīstamu ceļotāju padomi

© Pexels

2.lapa

# Apdrošinies pret ķibelēm

Tāpat kā mītnes valstī, arī ārzemju brauciena laikā ikvienu ceļotāju var piemeklēt dažādas ķibeles, kuras iepriekš paredzēt ir teju neiespējami. Tāpēc, pirms izbraukt no valsts, ieteicams izpētīt ceļojuma apdrošināšanas iespējas. Piemēram, Z. Eniņa, domājot par savu un tuvinieku drošību, izmanto gan Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), gan ceļojuma apdrošināšanu.

Par to, ka dzīvē gadās visādi, reiz dodoties slēpot uz Itāliju pārliecinājusies arī Ž.Dubska. Slēpošanas trasē viņa saskrējās ar kādu bērnu. Abi cietušie pēc negadījuma tika aiztransportēti uz slimnīcu ar helikopteri. Tā kā šī slimnīca atradās tālu no viesnīcas, kurā stiliste bija apmetusies, viņai nācās pārlaist nakti citā viesnīcā un nākamajā dienā mērot garo ceļu atpakaļ uz savu viesnīcu ar taksometru. “Pēc šī ceļojuma sapratu, ka, nodarbojoties ar aktīvo atpūtu ārzemēs, traumu gūšanas risks ir ļoti reāls, un nav nozīmes - vai tā ir slēpošana ziemā vai riteņbraukšana, peldēšana vasarā! Ja man šajā gadījumā nebūtu bijusi ceļojuma apdrošināšana, izmaksas par ārstēšanos, transportēšanu uz slimnīcu, papildu viesnīcu un taksometru pārsniegtu 1000 eiro,” tā Ž.Dubska.

Ņemot vērā, ka vismaz reizi gadā ārpus Latvijas dodas katrs otrais BITES klients, uzņēmums sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Compensa Vienna Insurance Group ADB”, ir ieviesis jaunu pakalpojumu - nepārtraukto ceļojuma apdrošināšanu, kuru var pieslēgt ar vienu īsziņu. Turklāt šī ceļojuma apdrošināšana attiecas uz visiem vienas ģimenes locekļiem, ar kuriem apdrošinātā persona ceļo.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā