Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Kā ceļot gudri? TOP 7 vērtīgi Latvijā pazīstamu ceļotāju padomi

© Pexels

Mūsdienās ceļojuma galamērķi ir tik dažādi - kūrorts Grieķijā, tempļi Taizemē, zinātnes centrs Igaunijā u.c. Lai neatkarīgi no galamērķa ārzemju brauciens izdotos veiksmīgi, mobilo sakaru operators BITE apkopojis praktiskus Latvijā zināmu un pieredzes bagātu ceļotāju padomus par to, kā ceļot gudri.

Savos ceļošanas padomos dalās aizrautīgi ceļotāji - ceļojumu bloga “mugursoma.lv” autore Zane Eniņa, mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis jeb Goran Gora, mācību centra “Triviums” vadības konsultante un trenere Nora Freimane, kā arī stiliste Žanna Dubska.

# Izvērtē bagāžu kritiski

Viena no izplatītākajām ceļotāju kļūdām ir tā, ka viņi bieži izvēlas ņemt līdzi liekas mantas, jo uzskata, ka labāk paņemt vairāk nekā mazāk - mazums, noderēs. Taču gudri ceļo tas, kurš ņem līdzi tikai nepieciešamākās lietas. Tāpēc pareizi būtu izvēlēties bagāžas saturu pēc principa - bez šī es noteikti varētu iztikt.

“Ļoti audzinoši ir doties ceļā ar vienu somu, nevis auto. Tad, kad pašam visa iedzīve jānes līdzi, ceļotājam parādās pavisam cita domāšana”, atklāj Z. Eniņa.

Līdzīgās domās ir N. Freimane. Viņa ceļojumos daudz un bieži pārvietojas, tostarp kāpj kalnos, slidinās pa vulkānu nogāzēm u.tml., tāpēc bagāžu plāno ļoti rūpīgi. Dodoties divu nedēļu ceļojumā uz valstīm, kurās ir silts klimats, Nora līdzi ņem tikai mugursomu, kuras ietilpība ir 30 litri. Tajā vienmēr ir četras lietas: maks, pase, mobilais telefons un pildspalva.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā