Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Tepat netālu. Kēnigsberga. Kaļiņingrada

© Autores un Scanpix foto

4.lapa

Dzintars, dzintars vien

Ja reiz esat Kaļiņingradā, tad noteikti jāapskata arī viss, kas šajā pusē saistās ar zeltaino saules «akmeni» - dzintaru.

Autores un Scanpix foto

Būtu vērts aizbraukt uz 60 kilometru attālo pilsētiņu Jantarniju, kur atrodas pasaulē lielākās rūpnieciskās dzintara ieguves vietas un kas padomijas laikos bija slēgtā zona. Tagad ekskursanti var ielūkoties gan raktuvēs, gan dzintara apstrādes kombinātā. (Vēlams gan iepriekš noskaidrot, vai viss ir atvērts un pieejams tūristiem, jo, piemēram, pavasara pusē pašas ieguves vietas bija slēgtas, jo notika ekskursiju skatu platformas izbūve.) Turpat netālu atrodas arī neliela privāta dzintara apstrādes un rotu ražotnīte, ko izveidojuši bijušie dzintara kombināta darbinieki. Te apstrādes procesu var aplūkot miniatūrā versijā. Dzintara gabaliņi ar rokām tiek šķiroti atbilstoši izmēriem un krāsai, tad slīpēti tvertnēs, tad atkal šķiroti un darināti skaistās rotās. Jantarnijas pilsētiņā ir arī skaista, sakopta pludmale, parks, atjaunots hotelis. Un turīgie ļaudis labprāt šajā apkaimē iegādājas mājokļus.

ATRADNES. Pie nelielās Kaļiņingradas apgabala pilsētiņas Jantarnijas ir pasaulē lielākās dzintara rūpnieciskās ieguves vietas / Autores un Scanpix foto

Autores un Scanpix foto

SAULAINAIS «AKMENS» rosina domāt radoši. Katrā gabaliņā apslēpts noslēpums - krāsu gammā, rakstos vai kādas senas radības ieslēgumā / Autores un Scanpix foto

Apskates vērts ir arī Dzintara muzejs pašā Kaļiņingradā. Šeit redzami dažādi unikāli eksemplāri - gan lieluma ziņā, gan ar dabas ieslēgumiem - kukaiņiem, mušiņām u.tml.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā