Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Tepat netālu. Kēnigsberga. Kaļiņingrada

© Autores un Scanpix foto

3.lapa

Noslēpumu pilsēta

Ar Kēnigsbergu saistās vairāki mistiski nostāsti. Viens no tiem - Trešā reiha projekts Kēnigsberga 13. Kā zināms, Trešajā reihā cieņā bija dažādas okultās lietas, taču kurš ar tām vairāk aizrāvies - Ādolfs Hitlers vai SS reihsfīrers Heinrihs Himlers - precīzi nav zināms. Toties ir zināms, ka 1935. gadā tika izveidota vēlāk noslēpumiem un nostāstiem apvītā organizācija Ahnenerbe jeb Senču mantojums. Ar ko tā nodarbojās? Esot meklējuši Svēto Grālu, liecības par nogrimušo Atlantīdu, ieeju Himalaju kalnu noslēpumainajā pazemes valstībā Šambalā, gribējuši izveidot nacistu bāzi Antarktīdā un vēl... un vēl... Nodaļa ar nosaukumu Kēnigsberga 13 esot nodarbojusies ar metafiziku, astroloģiju, maģiju, izzinājusi dažādus kultus un rituālus, kā arī pētījusi iespējas izstrādāt psihotropos ieročus. (Šīs tēmas pētījis Krievijas vēsturnieks Sergejs Trifonovs, un, ja ir interese tieši par mistisko, tad par viņu un viņa atklāto internetā ir pieejami dažādi materiāli.)

BĒDĪGI SLAVENAIS PADOMJU NAMS. Cēla, cēla... bet neuzcēla. Septiņdesmitajos sāka, līdz 1988. būvēja, tad privatizēja, bet būvdarbi apstājās. Kādreiz te slējās tā dēvētā Karaļa pils. Tagad reizumis uzvirmo runas, ka šo monstru vajadzētu nojaukt un vietā atkal uzcelt pili / Autores un Scanpix foto

Autores un Scanpix foto

No vietas, par ko vēsta šis stāsts, nekas gan nav palicis pāri. Valdot tendencei nojaukt vēsturisko un vietā būvēt ko jaunu, 60. gadu beigās Karaļa pils, kurā esot atradusies Kēnigsberga 13, tika nojaukta. Savukārt astoņdesmitajos tur sāka būvēt jaunu kompartijas māju. Sākoties perestroikai, objekts palika nepabeigts un tagad stāv pilsētas centrā kā spokains monstrs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā