Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

INTERESANTA PIEREDZE: Ceļojums apkārt pasaulei ar autostopiem 17 mēnešu garumā

© Publicitātes foto

4.lapa

Indijā latvietis - noslēgtais

Indijā jeb pavisam citādajā pasaulē, kā esam to iesaukuši, izjutām to latvieša individuālismu. Mums taču patīk sava telpa, brīva daba vientuļām pastaigām un domu plūdumam. Bet Indijā nekā tāda vienkārši nav. Ja ir rinda, tā drīz vien pārtop par milzīgu čupu, kur cilvēki spiežas viens otram virsū, sānos un priekšā, lai vien tiktu pie kārotā. Mazie, veiklie indieši nemaz nejutās neērti, spraucoties mums caur padusēm un karājoties pār plecu. Braucot vilcienā gadījās, kad kāds vienkārši apguļas blakus, apsēžas cieši blakus, nepārtraukti vēro vai vienkārši ved visus savus radiniekus klāt un rāda ar pirkstiem un smaida: “Paskat, re, kāds te sēž! Esi tādu vēl kaut kur redzējis?”. Ja skaties telefonā, nekas neierasts, ka drīz vien būs kāds, kas pārliecas pāri plecam, pasauc draugu un abi kopā pamāca, kā tad īsti latviski jāraksta. Jā, un to mūsu vēlmi pēc nelielas vientulības un klusuma nesaprot. Bet tieši dažādība taču izkrāso šo pasauli!

Un nu mēs esam šeit un tagad. Esam te, lai dalītos pieredzētajā, lai dalītos pozitīvajās emocijās un tajā pasaulē, kuru mums bija iespēja izdzīvot. Atveriet prātu un sirdi - visi runā Pasaules valodā! Katrs mazākais kukainītis, katrs cilvēks un katra dzīvā būtne ir pasaules daļa un viss šajā pasaulē ir saistīts. Tāpēc - ja kaut ko ļoti vēlies - visi apstākļi sakārtosies tā, lai tas patiešām piepildītos! Labais pievelk labo un droši soļi ved pretim spožiem piedzīvojumiem!

Tikko iznākušajā grāmatā “Ziemeļamerikas kokteilis” no grāmatu sērijas “Ar stopiem apkārt pasaulei”, mēs dalāmies ar mūsu neparastā ceļojuma sākuma gaitu, vērtīgiem ieteikumiem un gūtajām atziņām ceļojuma laikā.