Gardēžiem

29.dec 2016
Pēc nesen notikušajām Ziemassvētku svinībām, kad gatavoti trejdeviņi gada nogales svētkiem raksturīgie ēdieni un klāts bagātīgs galds, nebūt nav viegli atrast interesantas un vienkārši pagatavojamas receptes Jaungada sagaidīšanas maltītei. Lai Jaungada svinībās izdotos pārsteigt sevi un citus ar jauniem ēdieniem, nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt garšīgus, veselīgus un viegli pagatavojamus svētku ēdienus, kas labi papildinās tradicionālo maltīti un piešķirs svinībām jaunas garšu nianses.
26.dec 2016
Dzirkstošais vīns, ko bieži neprecīzi mēdzam dēvēt arī par šampanieti, ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa, kas svinībām piešķir šarmantu greznumu, dzīvesprieku un vieglumu. Gaidot gada nogales svētkus, vīnzini Jānis Kaļķis ir apkopojis interesantus faktus par dzirkstošajiem vīniem.
26.dec 2016
Nav noslēpums, ka studentu ikdienas ritms starp lekcijām, eksāmeniem un citām aktivitātēm ir saspringts, tāpēc ēšanai un maltītes baudīšanai studenti bieži vien atvēl maz laika, bieži izvēloties maltīti līdzņemšanai, tā secināts Narvesen veiktajā Latvijas studentu ēšanas paradumu aptaujā.
26.dec 2016
Ziemassvētku rītā mīļos un sevi palutini ar pārslu vafelēm. Gardums smaržo pēc svētkiem un garšo bezgala labi, turklāt pārslas satur daudz vērtīgu vitamīnu.
26.dec 2016
Lai svētku galda klāšana būtu vieglāka, vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka, kādu vīnu baudīt pie populārākajiem gada nogales svinību ēdieniem.
25.dec 2016
Pirms diviem gadiem pie lasītājiem nonāca rīdzinieces asociētās medicīnas profesores Sarmītes Bokas grāmata Konditors. Meistars. Cukurbeķeris – veltījums viņas tēvam, izcilam konditoram Aleksandram Dabrem, kuram šogad apritēja 100 gadu un kura darbs tika augstu novērtēts.
25.dec 2016
augstākās klases dzērienu eksperts Edgars Grišulis atgādina dažas vienkāršas, taču svarīgas patiesības dzērienu servēšanas etiķetē, lai svētki būtu izdevušies. Kā arī kopā ar augstākās klases dzērienu izplatītāju Pernod Ricard Latvia piedāvā paskatīties uz ierastiem svētku dzērieniem neierastākā veidolā – jaucot kokteiļos mājas apstākļos.
24.dec 2016
Kad dzestrums un aukstums lien aiz apkakles, ir pēdējais laiks padomāt par organisma stiprināšanu un enerģijas uzlādēšanu. Maltītes un dzērienu dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kas spēcina, stimulē asinsriti, paaugstina mūsu spējas pretoties jebkurām infekcijām un vīrusiem un vienlaikus arī sasilda un apgādā ar papildu enerģiju, ir tieši tas, kas šobrīd visaktuālākais.
23.dec 2016
Ko likt Ziemassvētku vakariņu galdā, ar kādiem jauniem un neparastiem ēdieniem pārsteigt un iepriecināt savus tuvākos un draugus – šādi jautājumi pirms svētkiem nodarbina gandrīz katru. Jaunu, brīnumgardu un interesantu ēdienu receptes, kā arī iespēju tos nobaudīt pirms Ziemassvētkiem, bija sarūpējis Borjomi: Ziemassvētku pirmssvētku nedēļā, restorānā “Restorāns 3” vairāku Rīgas restorānu šefpavāri iepazīstināja ar piecu dažādu tautu (meksikāņu, itāļu, krievu, gruzīnu un grieķu) tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem.
23.dec 2016
Lielas un mazas, pavisam plānas un pufīgākas, saldas, mīkstas un kraukšķīgas, klasiskas un ar kādu odziņu – visas gardas! Ziemassvētki bez piparkūkām nav iedomājami.
23.dec 2016
Linsēklas ir veselīgu uzturvielu krātuve, tāpēc arvien vairāk cilvēku tās ikdienā pievieno brokastu pārslām, jogurtam, biezputrām vai smūtijiem. Bet linsēklas ir pelnījušas nonākt arī svētku galdā – vien jāuzmeklē piemērotas receptes.
23.dec 2016
Mājaslapa “Borjomi Ziemassvētku vakariņas” ikviens, kurš nav atradis iedvesmu svētku galdam, var smelties idejas un iepazīties ar oriģinālām receptēm no gruzīnu, itāļu, grieķu, meksikāņu un krievu virtuvēm.
18.dec 2016
Pastinaks nepieder pie tiem dārzeņiem, ko ierasts bieži ierindot iepirkumu sarakstā. Taču ar to ir vērts iepazīties tuvāk un sadraudzēties, jo šim vērtīgajam un uzturvielām bagātajam dārzenim var atrast interesantu un dažādu izmantojumu ikdienas vai svētku ēdienkartē.
16.dec 2016
Svaigas gailenes, baravikas, bekas un citas sēnes varam lasīt un baudīt tikai sezonāli, bet šampinjonus ēst gatavošanai varam izmantot visu gadu. Īpaši iecienīti tie ir ziemā, kad šampinjonu svaigā garša un smarža atsauc atmiņā meža klātbūtni un ir jo īpaši pievilcīga.
16.dec 2016
Tuvojoties Ziemassvētku pasākumiem bērnudārzos un skolās, aktualizējas jautājums - ko nest cienastā, lai svētku galds būtu gan svinīgs, gan veselīgs. Par gardumu izvēli bērniem stāsta eksperti - pediatre Sanita Mitenberga, pavārs Normunds Baranovskis, kā arī uztura speciāliste Inga Pūce.
12.dec 2016
Ziemassvētkiem tuvojoties, darbu cītīgi sākuši Ziemassvētku tirdziņi, kas ar saviem labumiem spēj priecēt un sniegt nepieciešamo Ziemassvētku noskaņu. Kā jau ierasts- tirdziņos ir atrodami dažādi amatnieku meistardarbi, kā arī gardumi ar visīstāko Ziemassvētku garšu.
12.dec 2016
«Kā teica mana zefīru pagatavošanas skolotāja, manu bērnu māsīca Gundega, šo kārumu gatavošanā pats galvenais ir putošana – ir jāputo, jāputo, jāputo, kamēr apnīk, un tad vēl mazlietiņ. Jo viss pārējais ir izmērāms un nosverams,» saka bijusī Neatkarīgās žurnāliste, tagad – trīs bērnu mamma – Evija Cera. Viņa iesaka Ziemassvētku noskaņu mājās radīt ar pašu gatavotiem zefīriem.
11.dec 2016
Taizemiešu virtuvē kokosriekstu piens ir neatņemama ēdienu sastāvdaļa. To pievieno zupām, sautējumiem, desertiem.
8.dec 2016
Gada tumšajos un vēsajos mēnešos atkal aktuāls kļūst jautājums – kā stiprināt imunitāti? Kā saņemt trūkstošo D vitamīna devu, un vai tiešām to var iegūt tikai sauļojoties? Ja tā ir, vai vitamīnu var uzņemt arī solārijā? Trikata un uztura speciāliste Inga Pūce atklāj izplatītākos izdomājumus un patiesību par D vitamīnu.
6.dec 2016
Nodibinājuma "Rīgas Tūrisma Attīstības birojs" (zīmols "Live Riga"), Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldību, kā arī Gaujas Nacionālā parka tūrisma klastera rīkotā konkursa "Rīgas - Gaujas reģiona - 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs" rezultātā pasludināti trīs oficiālie suvenīri.
6.dec 2016
Pirmo reizi 325 labāko Ziemeļvalstu restorānu ceļvedī ir iekļauti 60 Baltijas valstu restorāni. Uzvarētāja laurus plūca restorāns Vincents, kas tika atzīts par labāko trijās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Restorāni, kurus vērtēja kaimiņvalstu šefpavāri un atzina par uzvarētājiem, saņēma īpašas uzlīmes Recommended by Nordic White guide (Nordic White guide iesaka).
5.dec 2016
Naturopāte, naturopātiskā uztura trenere un mājaslapas topivesels.lv autore Ance Anna Šternberga ar veselīgu un pārdomātu ēdienu savulaik slimību spējusi pārvērst par veselību. Ar savu piemēru viņa iedvesmo, bet savā pieredzē dalās – tikko klajā nākusi viņas pavārgrāmata Topi vesels ar mājas ēdienu, kurā viņa piedāvā veselīgas receptes, vairojot izpratni par produktiem, ko liekam šķīvī.