Idejas, kā iedvesmoties svētku maltītei

© Publicitātes foto

3.lapa

Pixabay

Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas: (4 personām)

Apelsīna miza no 2 apelsīniem

Svaigi spiesta apelsīnu sula (400 ml)

Ingvera sakne (10 gr)

Piparkūku garšviela (20 gr)

Rozmarīns 1 zariņš

Cukurs (4 EK)

Spicy rums (40 ml)

Dzērvenes (1 kg)

Mazsālīta forele (300 g)

Pagatavošana

Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej pāri apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas. Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes. Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot. Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties. Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=AxqnwKPE03A&feature=youtu.be

* Ziemassvētku ēdienu receptes sadarbībā ar "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"

Izklaide

Šo trešdien, 11. jūnijā, klubā “Melnā Piektdiena” ar koncertu atgriežas Makss Kavalera ar “thrash/groove metal” grandiem “Soulfly”. Lai gan grupa tiek pieteikta kā no Brazīlijas, patiesībā tie ir brazīlieši, kas jau sen bāzējas štatos, un sev par palīgiem pieaicina amerikāņu mūziķus. Tam gan ir tikai ģeogrāfiska nozīme – “Soulfly” vienalga skan kā brāļu Kavaleru agrāk dibinātā leģendārā brazīliešu “Sepultura”.