Svini šokolādes dienu! TOP 10 neparastākie fakti par šokolādi

© Pixabay

Ir teiciens, ka pastāv divu veidu cilvēki – tie, kuriem patīk šokolāde, un tie, kuri to mīl. Nav brīnums, ka šokolādei ik gadu tiek veltīti neskaitāmi festivāli un svinības, kas ļauj baudīt šo iemīļoto našķi. Šodien, 28. oktobrī, tiek svinēta šokolādes diena, kurai par godu piedāvājam iepazīties ar 10 interesantiem un neparastiem faktiem par šokolādi, ko, visticamāk, vēl nezinājāt. Šokolāde arvien spēj mūs pārsteigt!

1. Vai šokolāde uzskatāma par augli vai dārzeni?

Tam ir grūti noticēt, tomēr šo saldumu izgatavo no kakao pupiņām, un daudzi uzskata pupas par dārzeņiem. Tomēr nesteidzieties ar secinājumiem. Kakao pupiņas netiek pieskaitītas pākšaugiem, jo tās ir kakao koka augļi. No otras puses, saskaņā ar žurnālā “Chemistry Central Journal” publicēto informāciju, šokolādes pupiņas var uzskatīt par "superaugli". Tas tādēļ, ka kakao ir augsts antioksidantu saturs, kas var būt pat lielāks nekā dažās augļu sulās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.