TOP 3 padomi, kā novērtēt kafijas kvalitāti

© F64

2.lapa

1. Pievērs uzmanību kafijas pupiņu krāsai un spīdumam

Labas kafijas un kafijas dzērienu pamatā ir jābūt augstvērtīgām kafijas pupiņām. Ja kafijas pupiņas ir pārāk tumšas (pat melnas) un pārāk spīdīgas, tas var liecināt par nekvalitatīvu kafiju - šādas kafijas pupiņas sauc pār pārgrauzdētām un to vienīgais raksturojums ir izteikts rūgtenums un nepatīkama pēcgarša. Šādu kafiju var salīdzināt garšās ar ogli, jo tā ir izteikti rūgta.

Bet, ja kafija ir pārāk gaiša pēc grauzdēšanas un smaržo pēc zirņiem, salmiem vai siena, tā ir nepietiekami grauzdēta. Tāpēc kafijas mīļotājiem jāmeklē “zelta vidusceļš” - lai kafijas pupiņa ir brūna, bet ne melna un nav pārāk spīdīga.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Muzikāli un cilvēcīgi atšķirīgi, bet stāstā vienoti – četri radošo industriju pārstāvji Abra, Sniegs, Upelnieks un Bārda piedāvā dziesmu “Garā”. “Stāstot personīgās pieredzes un pārdomas par nonākšanu dzīves grūtībās, dziesmā izskan aicinājums nevis grimt dziļāk problēmās, bet raudzīties uz augšu – meklēt izeju un risinājumu,” tā šī negaidītā četrotne piesaka šo dziesmu.