TOP 3 ziemas dārzeņu receptes sātam un veselībai

© Publicitātes foto

3.lapa

2. Sarkano biešu un baltās šokolādes cepumi

Izcils veids, kā bērniem iemānīt sarkanās bietes! Lielisks našķis, ko baudīt vēsajos vakaros pie kāda sildoša dzēriena.

Pagatavošana:

Krāsnī ceptām bietēm ir saldāka, koncentrētāka garša, un tajās ir mazāk mitruma, tādēļ izmanto tās. Bietes samaļ biezenī kopā ar olu dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu. Tad balto šokolādi izkausē ar sviestu un šokolādes masai pievieno biešu biezeni. Paralēli tam sajauc cepamo pulveri, sodu un miltu maisījumu. Samaisi visu kopā un liec ledusskapī uz vismaz 1 h, lai mīkla nedaudz sastingst.

Kamēr gaidi, karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas klāj pergamentu un liec cepumu bumbiņas, atstājot vismaz 10 cm atstarpi. Ar pirkstu izlīdzini cepumu bumbiņas tā, lai tās būtu līdzīgas mazām kotletītēm. Neaizmirsti - kārtīgi apber ar pūdercukuru! Liec cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezuma), līdz cepumi veido ieplaisājušas zemes efektu.

Sastāvdaļas:

Bietes - 500 g (krāsnī ceptas)

Olu dzeltenumi - 5 gab

Vaniļas ekstrakts - 1/3 tējk.

Baltā šokolāde - 200 g

Sviests - 150 g

Dzeramā soda - 1 tējk.

Cepamais pulveris - 1 tējk.

Bezglutēna miltu maisījums - 450 g (vai kviešu milti)

Pūdercukurs - cepumu apkaisīšanai

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais