LaIPA sper pirmos soļus jaunās mūzikas balvas "Gamma" organizēšanai

© Pixabay

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) padome nolēmusi rīkot konkursu balvas "Gamma" organizēšanai, aģentūru LETA informēja LaIPA pārstāvis Ainars Vladimirovs.

LaIPA padome pieņēmusi lēmumus par jaunveidojamās neakadēmiskās mūzikas nozares balvas "Gamma" organizēšanas jautājumiem. Cita starpā pieņemts lēmums rīkot atklātu konkursu par balvas "Gamma" izpildproducenta izvēli, zīmola izstrādi un konsultatīvās padomes izveidi no nozares organizācijām, lai nodrošinātu atklātu, pārskatāmu un profesionālu pieeju šādas nacionāla līmeņa balvas iedibināšanā.

LaIPA biedru kopsapulce 15. maijā balsoja par jaunas neakadēmiskas mūzikas nozares balvas "Gamma" jeb "Gada augstākais mūsdienu mūzikas apbalvojums" dibināšanu, tādējādi lemjot izveidot vienotu, nozares nacionāla mēroga apbalvojumu.

Vladimirovs norāda, ka balva "Gamma" būs LaIPA sadarbībā ar citām nozares organizācijām rīkots pasākums, ar pārskatāmu un nozares dalībniekiem saprotamu organizācijas procesu, visaptverošs žanriski un profesionāli. Iecerēts, ka "Gamma" nebūts tikai atsevišķs apbalvošanas pasākums nozarē, bet nepārtraukts process, kurā nozares dalībnieku radītais tiek publiski atspoguļots visa gada garumā, bet augstākais punkts ir balvas "Gamma" pasniegšanas ceremonija, kas tiks veidota, ievērojot nozares tendences pasaulē, nodrošinot mākslinieciski augstvērtīgu un kvalitatīvu televīzijas izklaides ceremoniju.

Balvas "Gamma" izpildproducents tiks izvēlēts atklāta konkursa kārtībā. Konkursa nolikums un dalības noteikumi konkursā tiks publicēti LaIPA mājaslapā. Savukārt lēmums izveidot balvas "Gamma" konsultatīvo padomi saistīts ar to, ka nepieciešams pašiem autoriem, mūziķiem un producentiem demokrātiski lemt par "Gamma" satura un formas veidošanas principiem.

LaIPA padome lēmusi, ka konsultatīvās padomes sastāvā būs LaIPA padomes un LaIPA Kultūras un izglītības struktūrvienības komisijas locekļi, kas ir nozares organizāciju deleģēti pārstāvji, izpildproducents un televīzijas ceremonijas producents.

Kā norāda LaIPA padome, konsultatīvā padome nodrošinās, piemēram, procesa caurskatāmību, līdzekļu izlietojumu, kā arī organizatorisko un saturisko pusi, tostarp nomināciju izvēli, balsošanas kārtību, konkursa norises veidu. Vienlaikus LaIPA padome nolēma, ka, ņemot vērā īso sagatavošanās laiku, par balvas "Gamma" televīzijas ceremonijas un tiešraides veidotāju tiek iecelta pieredzējusī producente Ilze Jansone.

LaIPA padome arī atgādina, ka viens no LaIPA uzdevumiem ir veicināt nozares attīstību ar aktivitātēm, kas gan veicina izpratni par autortiesībām un blakustiesībām, gan popularizē nozari sabiedrībā, tādējādi veicinot arī nozares radošo un ekonomisko izaugsmi. Šādu LaIPA darbības virzienu paredz gan valsts normatīvie akti, gan LaIPA statūti.

Svarīgākais