LaIPA organizēs jaunu populārās mūzikas nozares balvu "Gamma"; iespējams, "Zelta mikrofons" vairs nebūs

© MN

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir nolēmusi organizēt jaunu populārās mūzikas nozares balvu "Gamma" jeb "Gada augstāko mūsdienu mūzikas apbalvojumu", aģentūru LETA informēja apvienības pārstāve Lāsma Līga Reisa.

LaIPA ikgadējā biedru kopsapulcē šonedēļ izvērtušās diskusijas, vai LaIPA kā organizācijai nepieciešams piedalīties vai organizēt īpašu nacionāla līmeņa populārās mūzikas nozares godināšanas ceremoniju.

Balsojot LaIPA biedri nolēmuši, ka LaIPA kļūs par jaunas populārās mūzikas nozares balvas "Gamma" organizētāju.

Marta sākumā notika Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" apbalvošanas ceremonija, kas izpelnījās atsevišķu nozares pārstāvju kritiku. Piemēram, mūzikas producents un LaIPA padomes priekšsēdētājs Rūdolfs Budze sociālajos medijos pārmeta "Zelta mikrofona" producentei Elitai Mīlgrāvei narcisismu, kas esot izpaudies kā "savas grāmatas ["Mikrofons"] bāšana visiem laureātiem klēpī".

Viņaprāt, neesot normāli, ka pasākumam, kas tiek pasniegts kā vienīgā neakadēmiskās mūzikas prestižā ceremonija un kam tiek novirzīta Kultūras ministrijas un LaIPA nauda, ir tikai "viena konkrēta seja" un zīmols pieder Mīlgrāvei. Budze pieļāva, ka peļņa, ja tāda no pasākuma tiek gūta, paliek viņai. LaIPA padomes priekšsēdētājs atzīmēja, ka pasākuma izskatījies pēc "vidējas kvalitātes korporatīvā pasākuma". Tāpat Budze pauda bažas par žūrijas objektivitāti un izteica cerību, ka piedzīvotais bijis pēdējais "Zelta mikrofons".

Viņam piebalsoja cits mūzikas producents un LaIPA padomes loceklis Arnis Račinskis, pārmetot Mīlgrāvei balvas pakārtošanu savām interesēm un komercializāciju.

Savukārt Mīlgrāve uz to atbildēja, paužot, ka balvu nerīko peļņas dēļ, bet gan lai radītu mūziķiem svētkus un cildinātu viņu darbu.

Svarīgākais