Briškens atklāj, ko plānots darīt ar valstij piederošajām akcijām "RB Rail"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Pašlaik vienas trešdaļas "RB Rail" akciju, kas pieder Latvijai, turētājs ir "Eiropas Dzelzceļa līnijas". Pēc satiksmes ministra Kaspara Briškena teiktā intervijā aģentūrai LETA, tas esot interešu konflikts.

"Pašlaik vienas trešdaļas "RB Rail" akciju, kas pieder Latvijai, turētājs ir EDzL. Šeit veidojas interešu konflikts, jo kopuzņēmums "RB Rail" uzrauga pats savu akcionāru. Tāpēc mūsu mērķis ir, lai šo akciju turētājs pa tiešo ir SM," sacīja K. Briškens. Tāpēc būšot jārisina jautājums, kā "izcelt" ārā valstij piederošās akcijas "RB Rail".

Tāpat tiekot pētīta "Eiropas Dzelzceļa līnijas" (EDzL) integrācija ar "Latvijas dzelzceļu".

"Es, protams, zinu, ka LDz joprojām ir saglabājušās tehnoloģiskas, mentalitātes un biznesa atkarības no austrumu kaimiņiem, bet es ar to netaisos samierināties. Es gribu redzēt arī LDz modernizējamies, un šāda veida abu šo dzelzceļa ģimeņu apvienošana viņiem nāks par labu," skaidroja K. Briškens.

Ekonomika

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.