"Swedbank" visā Latvijā bankomātos ievieš kādu novitāti

© Kaspars Krafts/MN

"Swedbank" visā Latvijā bankomātos pakāpeniski sākusi ieviesta bezkontakta funkcija, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Turpmāk iedzīvotāji varēs piekļūt kontiem un izņemt naudu, neievietojot bankomātā fizisku norēķinu karti.

Jau tagad Rīgā un citās Latvijas pilsētās ir pieejami vairāk nekā 20 ar bezkontakta funkciju aprīkoti bankomāti, un plānots, ka līdz gada beigām tā tiks ieviesta vairāk nekā pusei visu "Swedbank" bankomātu.

Lai izņemtu naudu vai izmantotu kādu citu pakalpojumu, klientam būs jānopīkstina bezkontakta maksājumu karte, viedtālrunis vai viedpulkstenis ar aktivizētu bezkontakta maksājumu funkciju un jāievada kartes PIN kods.

Nopīkstinot karti, varēs veikt visas ierastās bankomāta darbības - iemaksāt skaidru naudu, izņemt skaidru naudu, iepazīties ar konta atlikumu un konta pārskatu, taču nevarēs nomainīt PIN kodu. Savukārt, nopīkstinot viedierīci jeb izmantojot "mobile wallet" piesaistītu karti, būs iespēja pārbaudīt konta atlikumu un izņemt skaidru naudu.

Bankomātus ar bezkontakta funkciju var atpazīt pēc karšu lasītāja ikonas.

Vienlaikus jaunā funkcionalitāte neietekmēs klientus, kuri joprojām vēlas izmantot bankomātu, ievietojot tajā maksājumu karti.

"Swedbank" Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs informē, ka Latvijas iedzīvotāji ikdienā dod priekšroku tieši bezkontakta norēķiniem, kas veido 79% no tirdzniecības un pakalpojumu saņemšanas vietās veiktajiem darījumiem. Turklāt vairāk nekā pusmiljons klientu pēdējo trīs mēnešu laikā vismaz vienu reizi ir norēķinājušies, izmantojot viedierīci.

Šobrīd Latvijā ir 360 "Swedbank" bankomātu.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.