Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Daļa pasažieru drīz varēs braukt bez maskām

© Dāvis Ūlands/F64

Pārvadātāji komerciālajos maršrutos, vilcienu satiksmē un valsts pilsētu transportā varēs organizēt atsevišķus reisus tikai pasažieriem ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai arī negatīvu Covid-19 testu, liecina šodien valdībā lemtais.

Šajos reisos pasažieri un transportlīdzekļa vadītājs, kā arī konduktori var nelietot mutes un deguna aizsegus, kā arī nav jāievēro noteiktais pasažieru skaita ierobežojums.

Šobrīd komerciālie reisi tiek veikti maršrutā Rīga-Daugavpils, taču tuvākajā laikā Autotransporta direkcija plāno ieviest komerciālos reisus arī Pierīgā. Arī vilcienu maršrutos, kuros biļetes tiek pārdotas ar numurētām sēdvietām, pārvadātājs varēs organizēt braucienus atsevišķos vagonos pasažieriem ar sadarbspējīgiem sertifikātiem un negatīviem testiem. Tādos vagonos brauciena laikā nebūs jālieto mutes un deguna aizsegi, informē Satiksmes ministrija.

Lai nodrošinātu pēc iespējas vienmērīgāku pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā, arī pakalpojumu pasūtītājs valstspilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī - varēs noteikt reisus, kuros pasažierus var uzņemt tikai ar sadarbspējīgu sertifikātu, kas ietver arī negatīva Covid-19 testēšanas sertifikātu.