Populāro iepirkšanās platformu "Temu" pakļauj papildus prasībām

© Pixabay

Ķīnas tiešsaistes iepirkšanās platformai "Temu" nāksies ievērot stingrākus drošības noteikumus, jo Eiropas Komisija (EK) kompāniju iekļāvusi to digitālo uzņēmumu sarakstā, kam tiek piemērotas Eiropas Savienības (ES) Digitālo pakalpojumu akta (DSA) prasības.

"Temu" ir viena no visstraujāk pieaugošajām iepirkšanās platformām Eiropā, neskatoties uz to, ka tā darbību ES tirgū sākusi vien 2023.gada aprīlī.

Šī platforma pievienojas tādiem tiešsaistes tirgotājiem kā "AliExpress", "Amazon", "Shein" un "Zalando", kas iekļauti starp 24 ļoti lielām tiešsaistes platformām, kuru ikmēneša aktīvo lietotāju skaits ES pārsniedz 45 miljonus.

Tādējādi "Temu" no septembra beigām būs jāievēro DSA prasības, kas regulē šādas tiešsaistes plarformas, norāda EK.

"Temu" šogad pavēstīja, ka platformas ikmēneša aktīvo lietotāju skaits ES veido aptuveni 75 miljonus.

Šī mēneša sākumā Eiropas Patērētāju organizācija BEUC apsūdzēja "Temu" par DSA prasību pārkāpumiem, manipulējot ar lietotājiem, lai tiem liktu tērēt vairāk naudas.

DSA ļauj EK piemērot platformām soda naudu līdz 6% no gada apgrozījuma iepriekšējā finanšu gadā, ja tās pārkāpj DSA prasības. Vairāk šeit.

Bizness

"Sabiedrības balsojumā noskaidroti labākie aizvadītā gada vegāniskie produkti. Par saviem iecienītākajiem jaunajiem augu produktiem patērētāji atzinuši marinētu tofu, augu “kaviāru”, karameļu un šokolādes proteīna dzērienu, ogu sojas jogurtu, pildītās “biezpiena” un tofu pakūkas, sīpolu čipsus un karameļu-brūkleņu saldējumu," ziņo Augi & Draugi projektu vadītāja Žanete Felsa.