spirulīna

1.jun
To var atrast smoothie bļodās, veselības entuziastu sarunās vai uz ekoveikalu plauktiem - spirulīna. Bet kas patiesībā slēpjas aiz šī dīvainā vārda un vēl dīvainākās krāsas? Stāsta “Healthline”.
6.dec 2016
Lai arī spirulīnas savdabīgā krāsa un specifiskā garša daudzus neuzrunā, un tāpēc daudzi tai vispār nepievērš uzmanību, šī zaļā aļģe (Spirulina platensis) ir lielisks olbaltumvielu, aminoskābju, mikroelementu, vitamīnu un antioksidantu avots, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka organismu.
14.mai 2015
Jūs jau zināt, ka arī veselīga uztura jomā ir sava mode: laiku pa laikam te viens, te cits produkts tiek pasludināts par īpaši vērtīgu, bet jau nākamajā sezonā topā nonāk kāds cits. Savukārt spirulīna veselīgu produktu sarakstā iekarojusi paliekošas pozīcijas. Vēl pirms gadiem desmit spirulīnas nosaukums vairumam Latvijas iedzīvotāju neizteica gandrīz neko. Vēlāk, arvien biežāk ievērojot šo sastāvdaļu dažādos veselību veicinošos produktos, patērētāji sāka par to interesēties vairāk, un tagad jau daudzi zina, ka spirulīna ir zilzaļa siltūdeņu mikroaļģe, kas izcili bagāta ar vērtīgām uzturvielām. Savu nosaukumu tā ieguvusi, pateicoties spirālveida formai. Reizēm spirulīna tiek dēvēta par nākotnes produktu un zaļo zeltu.