Daudziem šķiet, ka ne viss, kas ir veselīgs, ir arī garšīgs. Taču tas ir mīts! Arī veselīga pārtika var būt garda. Profesore Izabella Bensenora nosauc divus produktus, kuri brīnumainā kārtā ir veselīgi un tos var iekļaut savā uzturā, ja vēlaties būt veseli un slaidi. Svarīgākais ir ievērot mērenību, vēsta "Daily Star".
Vai arī jums pēc sarkanvīna lietošanas sāp galva? Iepriekš valdīja uzskats, ka vainojami ir vīnā atrodami sulfīti - tomēr izrādās, ka tā gluži nav. Turklāt jauns pētījums pierāda, ka no lētākiem vīniem, iespējams, galva var sāpēt mazāk nekā no dārgākiem.
Galvassāpju cēlonis pēc sarkanvīna dzeršanas var būt dzēriena sastāvā esošais kvercetīna glikuronīds - saskaņā ar pētniekiem Endrjū Voterhausu un Apramitu Devi, šī viela traucē alkohola vielmaiņu organismā, raksta “Ars Technica”.
Vīna izvēle ir vesela zinātne, kas prasa pieredzi, gatavību apgūt jaunas zināšanas un piedzīvojumu meklētāju garu, lai eksperimentētu ar jaunām garšas niansēm.