Nosaukti smadzenēm bīstamākie pārtikas produkti. To veikuši Virdžīnijas Tehniskās universitātes zinātnieki Amerikas Savienotajās Valstīs. Raksts publicēts žurnālā “The American Journal of Clinical Nutrition”.
Piemērot akcīzes nodokli pārcukurotiem produktiem – ar šādu rosinājumu klajā nākusi “Vecāku organizācija mammām un tētiem” un Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības institūts. Kāds tam ir pamatojums un kuri produkti pārredzamā nākotnē varētu kļūt dārgāki, skaidroja 360 TV Ziņas.
Lundas universitātes Zviedrijā eksperti pētījuši dažādu saldumu veidu ietekmi uz risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Darba rezultāti tika publicēti žurnālā “Frontiers in Public Health”.
Pasaules Veselības organizācija otrdien publicējusi svarīgu ieteikumu, kā pasaules valstīm rīkoties, lai cīnītos ar cilvēku aptaukošanos, pieaugošo saslimšanu ar diabētu un citām ar uzturu saistītām veselības problēmām.