27.dec 2023
Svētku laiks rit pilnā sparā, un neatņemama tā sastāvdaļa ir bagātīgi klāti galdi – roka tā vien stiepjas pēc papildporcijas, un pagatavotais cienasts nereti tiek baudīts pat vairākas dienas pēc kārtas. Tomēr, lai svinības noritētu bez raizēm, pret ēdienu nedrīkst izturēties vieglprātīgi – ar vienlīdz lielu rūpību jāpievēršas ne vien ēdienu pagatavošanai, bet arī pareizai to uzglabāšanai. Lai arī cik gards neizskatītos aizvakar pagatavotais rasols un lai cik kārdinoši nesmaržotu aizvadīto Ziemassvētku pīrāgi, šos ēdienus uzturā lietot, visdrīzāk, vairs nav droši. Kādi ir biežākie cēloņi, kāpēc notiek saindēšanās ar pārtiku jeb uztura toksikoinfekcija, un kā rīkoties, ja tomēr notikusi saindēšanās, stāsta aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Laila Zālīte.