Vasara pie mums šogad nāk pamazām, taču nupat jau arī svaigo ogu sezona ir sākusies. Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar tikko novāktām un dabiskām sastāvdaļām. Kūkas ir lielisks veids, kā svinēt dzīvi ne tikai svētku dienās, bet arī laiskās svētdienās. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani dalās ar trīs vasarīgām receptēm, kurās noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.
21 gadu vecā Marija pēc profesijas ir arhitekte, tomēr viņas aizraušanās ir dažādu oriģināla izskata kūku veidošanā. Viņa pati apgalvo, ka šajā nozarē ļoti noder arhitektūras studijās apgūtās zināšanas.
Austrālijas pilsētā Sidnejā no 3. līdz 5. jūnijam norisinās kūku un saldumu festivāls, kur aplūkojami no saldumiem veidoti meistardarbi, kā arī iespēja piedalīties praktiskās nodarbībās.
Signe Meirāne kopā ar Rimi Latvia uzsāk 100 gardāko kūku recepšu vākšanu, lai Latvijai tās simtgadē varētu dāvināt grāmatu 100 kūkas un 1 svecīte, kas sevī apvienos labākās, senākās un interesantākās receptes no Latvijas saimniecēm. Pirmo recepti grāmatā likusi bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kas grāmatai ir veltījusi savu mammas vienkāršo, bet tomēr iemīļoto burkānu kūkas recepti.
Katram ēdienam ir noteikta loma, un kūka virtuves baletā ir pirmā balerīna. Izdevniecība “White Book” izdevusi grāmatu “Kūkas”, kurā iekļautas tepat Latvijā, tautā iemīļotā recepšu portāla Bonappetit.lv virtuvē tapušas receptes.
Kopš 2007.gada norisinās konkurss "The Threadcakes", kurā gan profesionāļi, gan amatieri aicināti viedot kūkas divās vai trīs dimensijās, rūpējoties arī par to, lai šīs kūkas būtu ēdamas.
Pretēji Valsts kontroles pārmetumiem par līdzekļu tērēšanu nepamatotām lietām Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) prezidentūras vajadzībām piešķirtie līdzekļi netiek noēsti kūkās.
Piektdien, 11.septembrī, plkst.10 Rīgā, Tērbatas ielā, Liene Tomsone atvērs savu konditoreju "Kūkotava", kuras izveidē viņa ieguldījusi aptuveni 40 000 latu.