Noskaidrots garšīgākais Rīgas tornis

SALDA IZVĒLE. Kūkas vērtēja gan žūrija, gan arī iedzīvotāji, kuri vakar jauši vai nejauši dienas vidū atradās Vecrīgā pie viesnīcas Roma © Raimonds SUBATOVIČS, F64 Photo Agency

Par Rīgai raksturīgāko un garšīgāko kūku šogad atzīta Tortes fabrikas gatavotā kūka Sirdij mīļais siluets.

Finālā sacentās arī Parunāsim, Kafe’teeka, Raušu meistars, Čak-čak, kā arī konditores Amandas Freibergas ceptās tortes, kas visas bija ļoti gardas un katra ar kaut ko īpaša.

Šāds konkurss notiek jau otro gadu. Tā iniciatori ir a/s Rīgas Dzirnavnieks kopā ar Hercoga maizniekmeistaru Edgaru Grāvīti. Pērn konkursā Rīgas kūkas garša 2015 uzvarēja Bezē konditorejas kūka Rīgas preilene, kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu un labo garastāvokli. Atšķirībā no pagājušā gada šogad Rīgas kūkas garšas tēma visiem dalībniekiem ir vienota - Rīgas torņi.

14. augustā Rīgas svētku laikā uzvarētāja kūka tiks pasniegta Rīgas atslēgu turētājiem un diennakts basketbola turnīra Krasta mačs uzvarētājiem un tā apmeklētājiem. Savukārt uzvarētājkūkas autori Tortes fabrika no Rīgas Dzirnavnieka dāvanā saņems miltus visam gadam. Maksimālais daudzums 500 kg miltu, kas jāizņem gada laikā.

«Rīgas Dzirnavnieks ir Rīgas uzņēmums, un tam ir senas miltu un to produktu ražošanas tradīcijas, ar ko tas lepojas. Tādēļ radās ideja uzsākt jaunu tradīciju un speciālā recepšu konkursā noteikt Rīgas kūkas garšu. Kāpēc gan nepastāstīt par Rīgu ar garšas baudījumu?! Katra kūka būs mūsu pašu restorānu, konditoriju un kafejnīcu radīti mazi stāsti par Rīgu, kas kopā savīsies vienā lielā leģendā par mūsu galvaspilsētu,» teic Hercoga maizniekmeistars Edgars Grāvītis.



Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.