Alumīnija folija ir ērts un daudzpusīgi virtuvē izmantojams rīks - to var izmantot, lai iesaiņotu ēdienu, saglabātu tā siltumu vai izklātu cepešpannas. Tomēr šefpavārs Mohammeds Ince rakstā “Thetakeout.com” pastāstīja par situāciju, kurā folija izmantošana būtu kritiska kļūda.
Cepamais papīrs ir virtuves pasaules nepretenciozais slepenais ierocis - tas var kalpot kā nepiedegošs paklājiņš cepumu cepšanai, ideāla virsma mīklas izrullēšanai un pat ietinamais papīrs ēdienam. Bet vai to drīkst izmantot vairākkārt? Atbild “Martha Stewart”.
Pergamenta papīram jeb cepamajam papīram ir daudz noderīgu funkciju, lai gan to parasti izmanto tikai cepšanai. Keitija Rozenhausa, konditore ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi, pastāstīja “Southern living”, cik reižu drīkst izmantot cepamo papīru un kādi ir tā veidi.