Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Viedokļi

Vēlreiz par Rakstnieku poliklīniku

Ar izbrīnu un sašutumu izlasījām “Valsts nekustamo īpašumu” valdes locekļa Andreja Milzarāja sacīto portālam nra.lv 2016. gada 12. decembrī. Taisni apbrīnojami, kā “Valsts nekustamie īpašumi” jau gadiem ilgi liek šķēršļus Rakstnieku poliklīnikas (Rīgā, Raiņa bulvārī 27) darbībai un attīstībai. A. Milzarājs pārmet kapitālieguldījumu trūkumu Rakstnieku poliklīnikā. Kādi tad ieguldījumi būtu iespējami, neslēdzot kārtīgu ilgtermiņa nomas līgumu?

Labi zinām, ka, piemēram, lifta izbūve ir arī pašas Rakstnieku poliklīnikas karstākā vēlme, taču galvenais sķērslis ir acīmredzams: nedrošība par savu uzturēāanos telpās Raiņa bulvārī 27. “Valsts nekustamiem īpašumiem” vajadzētu palūkoties uz simtiem neizmantotu ēku un zemju, kas atrodas viņu pārziņā. To racionāla izmantošana būtu īstens atspaids valsts budžetam, nevis mākslīgi konkursi, iznomājot telpas Raiņa bulvārī 27.

Varam apliecināt, ka Rakstnieku poliklīnikas apmeklētāji ir iemīļojuši tur strādājoāos ārstus, ērto atrašanās vietu un cer uz konstruktīvu atrisinājumu.
Mūsuprāt, “Valsts nekustamiem īpaāumiem” ir jānoslēdz jauns ilgtermiņa nomas līgums ar Rakstnieku poliklīniku. Tad arī būs gandarīti gan pacienti, gan ārsti un vismaz viena “Valsts nekustamo īpasumu” parzinā esošā ēka nestāves tukša.

Rīga, 2016. gada decembri.

Valdis Ríimnieks, rakstnieks, Latvijas Zinātņuu akadēmijas goda loceklis