Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Viedokļi

Žēl, ka Latvijas "zaļie" par Rīgas saraksta līderi izvēlējušies fantazētāju

Žēl, ka Latvijas „zaļie” – partija ar skaidru un perspektīvu ideoloģiju – par Rīgas saraksta līderi izvēlējušie fantazētāju, - uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

2010. gadā Guntis Belēvičs, kurš tolaik bija Šlesera un Šķēles partiju apvienības formālais līderis, ierosināja ieviest maksas izglītību skolās. "Es sāktu ar to, ka no 7. – 8. klases ieviestu maksas izglītību. No mācību maksas varētu atbrīvot 5% vislabāko skolēnu," - tas ir burtisks pašreizējā mēra amata kandidāta citāts. Par šīm fantāzijām Šleseram un Šķēlem steidzami nācās neilgi pirms vēlēšanām atbrīvoties no Belēviča.

Ir pagājuši nedaudz vairāk par diviem gadiem, un tagad Beļēvičs reinkarnējas citā partijā, strauji kļuvis par „zaļo” un meties citās galējībās. Viņš sola visiem skolēniem līdz 12. klasei bezmaksas pusdienas, un tikai no ekoloģiskiem produktiem. Bail pat iedomāties, ko Belēvičs ierosinās vēl pēc diviem gadiem un kādas partijas rindās viņš tad atradīsies. Bet zaļie, pēc visa spriežot, ir pieļāvuši kļūdu. Viņi par sava saraksta līderi Rīgā ir izvirzījuši cilvēku, kuru viņiem, tāpat kā iepriekš Šleseram un Šķēlem, iespējams, nāksies pēdējā brīdī pirms vēlēšanām mainīt - lai neizgāztos vēlēšanās.