Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Viedokļi

Organizācija "Par dzimto valodu" kļuvusi par „Vienotības” projektu

Visa informācija, kas ir manā rīcībā, liecina par to, ka tā saucamā partija „Par dzimto valodu” pēdējā laikā ir kļuvusi par „Vienotības” un specdienestu darbinieku politprojektu.

Tieši viņi, izmantojot visdažādākās, arī neviennozīmīgi vērtējamas metodes, mudina „Par dzimto valodu” aktīvi piedalīties Rīgas domes vēlēšanās.

„Vienotības” mērķis ir skaidrs – partijai „Par dzimto valodu” aktīvi jācīnās ar „Saskaņas centru”, turklāt liekulīgi piesedzoties ar krievvalodīgo rīdzinieki interešu aizstāvības kārti.

„Vienotības” un specdienestu galvenais uzdevums – „Par dzimto valodu” ir jāsavāc līdz 4,5% balsu, tādējādi neiekļūstot Rīgas domē. Tādā gadījumā par šo partiju atdotās balsis vienmērīgi sadalīsies gan starp „Saskaņas centru”, gan starp „Vienotību un Nacionālo apvienību.

Bet „Saskaņas centrs” , atbilstoši, rezultātā var iegūt nevis 51% – 52% , bet 49% balsu. Un tad Rīgā pie varas atgriezīsies labējie ar Sarmīti Ēlerti priekšgalā.

Par ‘Vienotības” raksturīgākajām īpašībām jau seni ir kļuvušas, pirmkārt, liekulība, piesedzot daudzos korupcijas un ētikas skandālus. Otrkārt, tā ir likumu ignorēšana situācijās, kad partijas līderu – zaķu, āboltiņu un viņiem līdzīgo - savtīgās intereses tiek izvirzītas augstāk par visu. Treškārt, tās ir nebeidzamas intrigas, kas jebkurā jomā traucē normāli funkcionēt valstij. Spilgts piemērs šajā ziņā ir nebeidzamie konflikti valdībā. Ceturtkārt, tie ir nemitīgie mēģinājumi izspēlēt nacionālo kārti, nedomājot par to, kādas sekas tas atstās uz sabiedrības attīstību. Bet, pats galvenais – tā ir vienaldzīgā, antisociālā politika, kas lielu iedzīvotāju daļu ir iedzinusi nabadzībā vai emigrācijā.

Ar pašreizējo „Vienotības” vadību „Saskaņas centrs” nesadarbosies nekādos apstākļos. Mēs arī nekādā gadījumā ne pirms, ne pēc vēlēšanām nesadarbosimies ar „Vienotības” rokaspuišiem , piemēram, no partijas „Par dzimto valodu”.

Vienīgais, ko es vēlētos – vērsties pie „Vienotības” un „Par dzimto valodu” vēlētājiem. Tajā laikā, kamēr Sarmīte Ēlerte runā par latviskumu, viņas polittehnologi no „Vienotības” ved sarunas ar partiju „Par dzimto valodu”. Bet savukārt partijas „Par dzimto valodu” līderi, piesedzoties ar krievvalodīgo rīdzinieku interesēm, būvē Sarmītei Ēlertei ceļu pie varas.