Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Viedokļi

Komēta nāk ...

Dzīve Muminielejā ir jauka un pilna patīkamu iespēju, bet tad vēlā vasaras naktī uznāk spēcīga vētra, pēc kuras kaut kur tālu ogļu melnajā pasaules izplatījumā iespīdas sarkana acs, kas ar katru dienu kļūst aizvien lielāka.

Tā ir komēta, kas nāk arvien tuvāk un tuvāk Muminielejai, un - par to ir pārliecināta bizamžurka - zemei draud bojāeja. Lai to noskaidrotu, trollītis Mumins ar mazo Snifu dodas kalnos pie zvaigžņu pētniekiem, piedzīvo daudzas briesmas, iepazīstas ar savu labāko draugu Susuriņu, izglābj Snorkes jaunkundzi no indīgā Angostura krūma nagiem, ceļo pāri izžuvušajai un spocīgajai jūrai, līdz beidzot nokļūst mājās. Un tieši laikā - jo līdz komētas atnākšanai ir palikušas vairs tikai dažas stundas

... Un tad viņi visi apsēžas uzkalnē un sāk gaidīt, kad komēta nokritīs ...

Atšķirībā no trollīša Mumina, mūs komēta pārsteidza nesagatavotus. Un tā bija viena no pirmajām manām domām, kad svētdien izdzirdēju par nokritušo meteorītu. Futbola bumbas lielumā, nokrīt Masalacā gandrīz vai cilvēkiem uz galvas un neviens mūsu zvaigžņu pētnieks neko nav pamanījis un nav pat paguvis to savā vārdā nodēvēt !?? Re, kā tomēr mēs tehnoloģiju attīstībā esam atpalikuši no Mumina laikiem ... Otra doma bija, ka, vai nebūtu laiks tomēr aiziet līdz kādam apdrošināšanas kantorim par savu dzīvību parūpēties ... un trešā bija izbrīns, ka kaut kas tāds vispār Latvijā ir noticis ... lai gan - redz, ka zemestrīces arī takš pie mums gadās.

Toties, cik gardi es smējos, kad atklājās, ka tas viss ir bijis tikai kaut kādu rakaru joks ! Un vēl jo vairāk es smējos, kad atcerējos, kādi šausmu stāsti jau pa visu pasauli ir paklīduši par šo gadījumu. Tas tikai lieku reizi apliecināja, ko vērta ir ticēšana mūsdienu masu dezinformācijas līdzekļiem ... Internetā bija pat aplūkojamas bildes, kur „it kā” no gaisa redzams īsts Mazsalacas krāteris ar milzīgā temperatūrā sakusušas melnas smilts piltuvi un pa tuvāko apkārtni izmētātiem lavas gabaliem ... Bet Krievijas gazeta.ru pat apgalvoja, ka kritiena vietā konstatēts augsts radiācijas līmenis un tieši tāpēc tur visu aplenkusi armija un policija ...

Es pievienojos tiem, kuri uzskata, ka tas bija labs joks un jauka piāra akcija, kas cilvēkiem deva šajā drūmajā laikā pozitīvas emocijas. No tās pašas sērijas, kas visādu NLO „izdedzinātie” (bet patiesībā ar traktoru izpļautie) apļi dažādu zemju rudzu laukos. Cita lieta, ka joks tomēr netika novests līdz galam. Jaukāk būtu tad, ja tas meteorīts tomēr būtu atrakts un uz tā atklātos uzraksts – „Aprill, aprill!” vai „Apsveicam ar 2010. gada budžeta pieņemšanu ! ” un apakšā iegravēts paraksts – Tele2 ... varbūt, ka tas vēl mums ir priekšā. Laikam taču paši akcijas rīkotāji negaidīja, ka Mūrnieces kundze kopā ar Līča kungu trenks savus padotos svētdienas naktī uz Mazsalacu, lai nožogotu, ielenktu „objektu” un neļautu nevienam tam tuvoties.

Interesanti, šāda rīcība šādā situācijā ir kaut kur Iem normatīvajos dokumentos aprakstīta, jeb vienkārši bija kārtējā Lindiņas pārcentība ? Tāpat kā Bauskas gadījumā. Nez pati kopā ar savu vietnieci viņa arī stāvēja tajā drēgnajā naktī aplenkumā ? Kaut kas man liek domāt, ka nez vai – mājās gulēja siltā gultiņā ... Tāpēc arī tā publiskā šķendēšanās pirmdien - kuram gan patīk, kad tevi par muļķi pataisa visas valsts un arī starptautiskās sabiedrības priekšā un paķer uz mušpapīra, jeb vēl sliktāk, pat nevis pataisa, bet ļauj pašai savu muļķību publiski nodemonstrēt ... Nez ko viņas padotie tagad par savu „augsto priekšniecību” saka ... ja jau pat ar neapbruņotu aci bija redzams, ka bedre ir izrakta ar lāpstu un viens, cauri kordonam izlauzies garāmgājējs par to jau pirmdienas rītā visiem stāstīja. Domāju, ka to pašu būtu ieraudzījis arī ikviens cits cilvēciņš, vai policists vai ugunsdzēsējs vai vietējā pagasta naktssargs, ja vien tiku pielaists pie „krātera”.

Nu un pats par sevi – nevienam ārzemju žurnālistam pat sapņos laikam i nerādījās, ka Latvijā Iekšlietu un Aizsardzības ministrijas var rīkot tamlīdzīgas masveida klaunādes, pat nepārliecinājušās vispirms par to, vai tiešām pastāv kādi kaut mazākie reālie draudi videi, valstij vai cilvēkiem no nokritušā kosmosa atkrituma ?? Tāpēc arī tāda starptautiskā reakcija ...

Tā ka – apsveicu jūs ar smalku joku! Un ne tikai smalku, bet arī lietderīgu, jo tas kārtējo reizi parādīja, kādi ir tie „profesionāļi”, kuri rullē mūsu valsti... :)