Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Viedokļi

Nabaga Zviedrijas nodokļu maksātāji

Zviedrijas premjerministrs Fredriks Reinfelds otrdien atkārtoti norādīja, ka Latvijai ir jāpilda savi solījumi Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) un Eiropas Savienībai (ES). "Mēs nevaram pieņemt, ka viņi [Latvija] atkāpjas no saviem solījumiem, jo viņi pieņem, ka vajadzīgie resursi būs pieejami aizdevumu formā, par kuriem maksās Zviedrijas nodokļu maksātāji kopā ar citām Ziemeļvalstīm un SVF."

Man liekas, ka kundziņš kaut ko smagi jauc. Par SVF kredītiem maksāsim mēs un mūsu valsts. Jeb arī man ir nepilnīga informācija? Repše varbūt ir nobēdzinājis šo būtisko niansi, ka mums tiek izsniegts bezprocentu kredīts, jo SVF kredīta apmaksu vēlīgi ir pieteikušies segt no savu nodokļu maksātāju naudas zviedri?

Tad nekādu jautājumu – mazinām budžetu par 500 miljoniem un sūtām Zviedrijai oficiālu pateicības vēstuli par to, ka viņi ir gatavi maksāt turpmākajos gados mūsu kredītu procentus. Ņemot vērā zviedru banku lomu mūsu krīzes izraisīšanā, tas būtu tiešām ļoti cēls un visādi apsveicams solis !

Savukārt, ja tas tā tomēr nav, tad jāsecina, ka zviedri kārtējo reizi nodarbojas ar liekulīgu populismu un divkosību valsts līmenī. Domāju, ka viņus par to vajadzētu sodīt. Instrumenti mūsu valdībai ir pietiekami un arī veids, kā to izdarīt - arī. Tikai politiskās gribas līdz šim pietrūcis.

Tad laiks pārtraukt visaugstākās labvēlības režīmu attiecībā uz mūsu valstī esošajām zviedru bankām, kuras pašlaik nodarbojas ar mūsu valsts iedzīvotāju aplaupīšanu. Atņem tiem īpašumus, neskatoties uz to, ka par tiem jau vairākus gadus ir maksāti gan kredītu summas, gan procenti, gan pirmās iemaksas, nekompensējot neko no visa augstākminētā un piedevām pie visa vēl paģēr, lai aplaupītais klients turpina maksāt par tam vairs nepiederošo īpašumu zviedru pašu uz papīra sarēķinātās “līgumsodu” maksas !?? Bankas šobrīd nodarbojas nevis ar ekonomikas finansēšanu, bet gan ir pilnīgi pārtraukušas kredītu izsniegšanu, sēž kā suns uz sienas kaudzes un vienīgais, ko dara – laupa jau esošos klientus. Un pēc tam vēl brēc, ka viņiem esot “zaudējumi”, kurus tagad valstij vajagot segt no SVF naudas ???

Nekā tamlīdzīga !!!

Tagad vajag:

Pirmkārt – pēc iespējas ātrāk pieņemt jau Šlesera iniciēto un Dombrovska akceptēto normu, ka kredīta devēju saistības pret banku par vienīgā mājokļa iegādi būtu aprobežota ar ķīlas vērtību. Tas piespiedīs beidzot bankas sākt ar saviem klientiem runāt par ABPUSĒJI izdevīgiem risinājumiem, nevis prasti atņemt tiem īpašumus, lai, vēlāk tos pārdodot, trīskārtīgi uzvārītos.

Otrkārt – oficiāli paziņot, ka valsts ar sava finanšu atbalsta fonda palīdzību glābs tikai un vienīgi Latvijas rezidentu bankas. Un nekādas citas. Un nefinansēs mūsu finanšu krīzē ļoti līdzvainīgos zviedru bezģeļņikus, kuri tagad gremdē Latvijas biznesu, aplaupa iedzīvotājus un īd, ka valstij tagad jāsedzot viņu bezdarbības, bet precīzāk pat sabotāžas politikas izraisītie zaudējumi no mūsu valstij piešķirtajiem kredītiem.

Tad beidzot zviedru premjeram būs tā lieliskā iespēja apliecināt savus vārdus ar reāliem darbiem un TIEŠĀM reāli ar SAVAS zemes nodokļu maksātāju naudu piedalīties SAVAS zemes banku glābšanā. Citādi tā nesmuki sanāk – it kā nopietns cilvēks un nopietnu amatu ieņem, bet muld pats nezina, ko - pa tukšo … tad mēs vismaz varētu dot kaimiņam iespēju tagad savu kļūmi labot, … lai arī ar atpakaļejošu datumu … :)))