Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Viedokļi

Patiesības Ministrijas atgriešanās

Kādas ir vēlēšanu kampaņas sākšanās pazīmes? Neapšaubāmi – partiju paizņojumi, ka viņu šo kampaņu ir uzsākuši. Tādus mēs esam dzirdējuši no trim „konsolidatoriem”. Jeb, kā viņus alegoriski nodēvēja Dienas komentētājs ozoliņš - „pedāļiem”.

Taču nevienam nav noslēpums, ka galvenais šīs konsolidācijas „pedālis” un dzinējspēks – Ēlerte, joprojām vēl svārstās – pievienoties šai pašnāvnieku kompānijai vai ne ? Taču vakar personīgi es saņēmu liekas, pietiekami skaidru signālu, ka vēlēšanu kampaņā iesaistās arī viņa - Diena mani atkal nobanoja. Acīmredzot uz nākamo pusotru gadu ... vismaz līdz Saeimas vēlēšanām noteikti ... :)

Ko vairāk nekā pārliecinoši var uzskatīti par Dienas pieteikumu tam, ka tai ar redkolēģijas oficiālo viedokli nesakrītošie vai „bīstamas idejas” paudošie komentāri ir nevēlami. Informatīvais lauciņš tiek „satīrīts”. Un tajā atstāti tikai „pareizie” viedokļi – kuri slavina Vienīgo Pedāļu Partiju (konsolidēto) un Dienu un paklausīgi norej visus pārējās. Kuri cildina „pedāļu” paveikto un nonicina konkurentu darbus. Kuri notušē vai slēpj „pedāļu” cūcības, toties izceļ konkurentu neveiksmes. Shēma pazīstama. Tieši tā Diena ir darbojusies pēdējos 5 gadus. Kā paklausīgs tās partijas PROPAGANDAS orgāns, kurai tajā brīdī labvēlīgi smaidīja Ēlertes saulīte.

Lūk pilns mana vakardienas komenta teksts, pēc kura tiku Dienā nobanots:

+++Kārtējais Dienas sviests.

Nevis pats „eksperiments”, bet gan laiks, kad tas tiek taisīts un fakts, kā tas tiek pasniegts.

Laiks apbrīnojami „sakrīt” ar taksometru kariem un faktu, ka Fliks PUBLISKI ir apvainojis Dienu bandītu informatīvajā atbalstīšanā. Ļoti nopietns apvainojums, starp citu. Pie tam – tas atbilst īstenībai, tā ka ēlertes bāra bērniem pakaļa svilst ... :)

Ar šo raksteli Diena cenšas pierādīt, ka īstenībā „mēs jau neko”, mēs tieši otrādi – ARĪ cīnāmies ar tūristu aplaupītājiem ... :)

Fakta pasniegšana – tipiski Dienas melīgajā stilā. Ne jau „pagājušonedēļ” cīņā pret tūristu apkrāpšanu iesaistījās Rīgas mērs Nils Ušakovs un vicemērs Ainārs Šlesers, kā to šī dzeltenā lapele cenšas mums iestāstīt. Pietiek atrast pašas Dienas ņirdzīgo spriedelēšanu par "tūrisma policijas" izveidošanu, lai kļūtu skaidrs, ka Šlesis par šo jautājumu runāja vēl pirms ievēlēšanās Domē un tas bija viens no viņa pirmsvēlēšanu solījumiem. Ko, kā tagad apstiprina pati Diena, viņš pilda. Un arī Ušakovs ne jau no Zatlera rociņām saņēma mandātu cīnīties ar šiem blēžiem. Drīzāk jau Zatlers pamanījās „pielīmēties” Rīgas dvīnīšu aktivitātēm. Kas savā ziņā ir augsts novērtējums viņu rīcībai un apstiprinājums tam, ka Zatlers uzskata – viņi ar problēmu tiks galā ... kāpēc gan tādā gadījumā „tēvišķīgi” tad to viņiem „neatļaut” .... skat – ja sanāks, arī Zatleram „iniciatora” lauru atspīds tiks ... uz kopējās izgāšanās valdības sakarā Prezidentam ļoti tagad vajadzīgi „pozitīvi” punkti ... arī viņam galu galā jau sāk tuvoties pārvēlēšanu laiks ... :) +++

Koments bija pievienots pie Ģ.Kasparāna raksta „Slaucējas. Dienas žurnālists apmeklē tūristiem neieteiktos krogus” (http://www.diena.lv/lat/politics/sestdiena/slaucejas).

Kā viegli pamanīt, tajā nav nedz naidu kurinošu, nedz uz nekārtībām aicinošu, nedz aizskarošu vai rupju teksu. Ja nu vienīgi par tādu neuzskatām norādi, ka Dienas darbiniekiem ir pakaļas ... tāpat kā visiem citiem cilvēkiem, starp citu. Tā ka banošanas iemesls ir pavisam cits. Un manas domas – ka ar savu komentu es kārtējo reizi esmu bakstot ar pirkstu debesī, īstenībā trāpījis kādam tieši acī, .... un tiešām UZMINĒJIS šī Ģ.Kasparāna raksta tapšanas patiesos iemeslus. Kādam tas ļoti neiepatikās ... :)

No šejienes daži secinājumi:

1. Diena TIEŠĀM ir informatīvi atbalstījusi bandītus taksometru karā. Ja tas tā nebūtu, Fliks, būdams nopietns biznesmenis, ļoti informēts cilvēks un piedevām jurists pēc izglītības, nekad neatļautos publiski Dienu tajā apvainot un Diena tik agresīvi nereaģētu uz komentiem šajā sakarā. Kas vainīgs, tas bailīgs;

2. Dienas „īpašnieku” jautājums, liekas, ir sakārtots. Vismaz aiz kulisēm noteikti. Un ir pilnīgi skaidri tās turpmākās finansēšanas avoti un politika. Jo tikai ŠĀDĀ gadījumā, zinot, ka tai ir spēcīga AIZMUGURE, Diena varētu atļauties atkal iesaistīties politiskajā cīņā kādas vienas partijas pusē, līdz ar to automātiski liedzot sev mazākās izredzes saņemt atbalstu no citu partiju atbalstošajām aprindām. Manuprāt Dienu atbalsta PS un JL „īpašnieki” – Venstpils opozicionāri. Kuriem tagad kalpo arī Ēlerte. Bankrota priekšā esošam uzņēmumam ir ļoti būtiski zināt, kas turpmāk segs tā zaudējumus un maksās piestādītos rēķinus par elektrību. Un nestāstiet man, ka no „saimnieka” rokām algu saņemošie un no viņa bļodiņas strebjošie Dienas sarg-suņi tagad „principiāli” nesargās SAVA saimnieka māju un neapries garāmejošos svešiniekus ... nu nevajag ....

3. Tāpat kā Patiesības Ministrijas laikā Dienas metodes ir palikušas tās pašas vecās – cenzūra, mutes aizbāšana oponetiem, meli, falsifikācijas un demagoģija. Kā tieši tas tiek darīts, es jau norādīju savā komentā pie Slaucējām.

Viens no Dienas instrumentiem pelna īpašu uzmanību. Tā ir aģentūra VTT (Viena Tante Teica). Uzskatāmi tas bija vērojams taksometru kara gadījumā, kad daudzās neoficiālās un pusoficiālās „baumās”, mistiski kā pēc pavēlēs Internetā izplatījās ziņa, ka Baltic taxi „speciāli” esot paši šīs „provokācijas” organizējuši, tipa – tāda uzmanības pievēršanas un klientu piesaistes stratēģija !?? Doma tāda, ka klienti tagad rausies braukt ar taksometriem, kuri tiek apšaudīti un, kuriem konkurenti riepas dur ?? Kur nu vēl kas murgaināks var būt !??

Vienlaikus ar šo baumu zemiskumu un nelietību ir vērts atcerēties arī, ka tieši tāpat VTT savā laikā darbojās saistībā ar zagšanu Knabā. Kad Internets bija pilns ar „ziņām”, ka tā esot TP „provokācija”. To toreiz atļāvās publiski paust arī dažs labs JL politiķis ... Tiesas process un pašu zaglēnu atzīšanās gan it kā salika visus punktus uz „i”, lai gan atvainošanos no JL darboņiem neviens tā arī nav saņēmis. Šoreiz tik tālu vairs nenonāca, lai gan Mūrnieces kundzes publiski paustā „neapmierinātība” ar Baltic taxi pretenzijām par policijas darbu ir visai tuvu tam. Un izskatās vairāk nekā neadekvāta. Jo īpaši, ja ņem vērā, KO TIEŠI dara Baltic taxi – cīnās ar Rīgas viesu ilggadējām apkrāpšanām un cenšas panākt godīgas un caurspīdīgas uzņēmējdarbības vides izveidošanu taksometru biznesā. Tātad tieši to, ko Mūrniece kundzes kantorim vajadzētu tikai apsveikt un atbalstīt ... Bet šo JL politiķi nez kāpēc tas saniknoja ... Dīvaina reakcija. Lai neteiktu vairāk ... :)