Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Viedokļi

Jānis Urbanovičs: ar traktoru pret cilvēku cieņu

Es nezinu, kurš deva rīkojumu tam traktoristam nošķūrēt ziedu klājienu pie pieminekļa, bet viņš ir nelietis. Un provokators. Viņš ir aizskāris cilvēku cieņu zemiskā veidā. Viņš ir parādījis, ka šie cilvēki viņa acīs nav nekā vērti. Tēlaini izsakoties, viņš ir nošķūrējis šos cilvēkus no sava ceļa. 

Baidos, ka šis “viņš” nav vienskaitlī, diemžēl. Šis ir varas demonstrējums pret lielu jo lielu Latvijas iedzīvotāju daļu. Vai tiešām varai ir bail no ziediem?

“Cilvēka cieņa ir iemesls, kāpēc jāpastāv demokrātiskai tiesiskai valstij.” Es pilnībā piekrītu šai bijušās Satversmes tiesas priekšsēdētājas S.Osipovas domai. Un gribu jautāt - kāpēc ar šo rīcību jūs darāt pāri mūsu valstij? Kāpēc jūs gribat izraisīt naidu? Vai jūs apzināties, ka ne jau tikai ziedus jūs samalāt, bet arī trauslo savstarpējās uzticēšanās tiltu, ko pašreizējos apstākļos vajadzētu visiem spēkiem stiprināt?

Satversmes aizsardzības birojs nupat izplatīja brīdinājumu, ka darbības ap šo pieminekli saistās zināmiem provokāciju riskiem. No Krievijas puses, norādīja SAB. Šorīt man šķiet - vai tik viņi nav kļūdījušies, provokatorus izskaitļojot?