Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Viedokļi

Jānis Urbanovičs: Cienījamie Latvijas iedzīvotāji, dažādu tautību ļaudis!

© Ģirts Ozoliņš/F64

Pašlaik, kad Ukrainā risinās brāļu tautu karš, kad līst asinis un mirst cilvēki, mēs vairāk kā jebkad iepriekš saprotam, cik droši, pasargāti esam mēs šeit, Latvijā. Taču šis miers var izrādīties tikai šķietams, ja nepratīsim to nosargāt. Ja savos līdzpilsoņos mēģināsim saskatīt ienaidniekus, ja uzkurināsim pagātnes pretrunas! Nepieļausim to! Latvijas krievi! Ja pēdējās dienās jums vai jūsu bērniem nācies dzirdēt apvainojumus par to vien, ka esat krievi, ziniet – tie ir nelieši, lai kas viņi būtu un kādus amatus ieņemtu.

Augsti godātais prezidenta kungs! Lūdzu, atrodiet vārdus, kā uzrunāt, iedrošināt un saliedēt visu Latvijas tautu! Nosodiet tos, kas šo traģisko laiku grib izmantot sabiedrības šķelšanai, jo tas ir vienīgais veids, kā viņiem turētie pie varas. Jūs taču gribējāt būt visas tautas prezidents? Izmantojiet šo iespēju par tādu kļūt!



Cienījamie kolēģi Saeimā! Noliksim malā savas priekšvēlēšanu ambīcijas, ja to cena ir Latvijas iedzīvotāju šķelšana. Darīsim kopā to, kas stiprina mūsu valsts drošību, kas reāli var palīdzēt Ukrainai. Neprovocēsim cilvēkus, kam ir dārga sava dzimtā valoda, savu iepriekšējā karā kritušo tuvinieku piemiņa, savas tradīcijas. Viņi nav Latvijas ienaidnieki! Neļausim dažādiem provokatoriem viņus par tādiem iztēlot, pretinieku propaganda tikai gaida šādu iespēju!


Cienījamie sabiedroto valstu vēstniecību pārstāvji! Paldies jūsu karavīriem, kas stāv mūsu valsts drošības sardzē! Bet palīdziet, lūdzu, ar savu saprāta balsi! Palīdziet savaldīt tos Latvijas politiķus, kas pašlaik mēģina šķelt mūsu tautu, pēc iespējas sāpīgāk aizvainot daļu no sabiedrības. Jūsu karavīri ir mūsu drošības balsts, bet neviena valsts nevar būt drošībā, ja bezatbildīgi politikāņi savu reitingu vārdā mēģina kurināt naidu.


Eiropas Savienības valstu parlamentārieši! Aicinām ES valstis ne tikai ieviest sankcijas pret Krieviju, bet arī aicināt Maskavu uz tāda miera meklējumiem, kas neaizskar nevienas valsts suverenitāti un nevienas tautas un indivīda pašcieņu Eiropā! Šobrīd vissvarīgākais ir apturēt karu!