Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Viedokļi

Un atkal par Eirovīziju...

Interesanti, ka februāra salā, kad norisinājās Supernova, tad tik liela ažiotāža bija soc.tīklos par to, kas ir pareizi vai nepareizi, bet vai tomēr tieši šobrīd, kad Latvija nu jau kārtējo gadu netiek finālā nav īstais brīdis atskatīties kā izvēlējāmies savu pārstāvi?

Man šķiet, ka tieši šobrīd sava veida atbildība ir jāuzņemas Supernovas žūrijai un producentei par kārtējo neveiksmi.

Tieši tagad būt lietderīgi atcerēties kaut vai to, kā kā viens no žūrijas locekļiem kādā intervijā bravūrīgi stāstīja ka “šogad bez žēlastības svītros laukā mainstream pop dziesmas”. Es atvainojos, vai jūs nebijāt uzaicināts vērtēt pārstāvjus dalībai tieši mainstream pop konkursam? Vai kaut vai to kā cits žūrijas loceklis nemitīgi uzsvēra, ka viņa “ šīvakara uzdevums ir vērtēt dziesmas atbilstību Radio xxx fotmātam". Un atkal atvainojos, vai viņš tika uzaicināts uz radio vai uz Eirovīzijas dziesmu atlases konkursu?

Esmu drošs, ka 80% no tiem dalībniekiem, kas vakar tika finālā no citām valstīm, mūsu žūrija būtu skarbi izbrāķējusi un stāstījusi, ka tas viss esot klišejiski, viss kaut kur dzirdēts, slikta angļu valoda, nav šova, uttt, Jo redz, ir jāsūta dalībnieks, kas ir atšķirīgs…jo viņš ir labs jau pēc definīcijas tikai ar to, ka ir “atsķirīgs” .
Vai starp tām vakar bija arī sliktas dziesmas? Bija, pāris pat briesmīgas, bet ja reiz piedalamies šajā pasākumā, tad varbūt spēlējam pēc spēles noteikumiem?
Ja kāds organizē šlāgerfestivālu, vai uz to aicina piemēram, Normundu Rutuli vai Sky Forger…?

Ok, ok, izteicu savu sāpi par to, ka viss ir slikti.. bet tagad manuprāt, ko vajadzētu darīt un mainīt citu gadu.

Labi, gribam deļ TV reitingiem saglabāt Supernovu, ok, saglabājam!
Gribam tomēr arī žuriju, nevis tikai tautas balsojumu? Lieliski, bet!
Ja mēs meklējam dziesmu priekš popkonkursa, kas notiek un kuru vērtē Eiropas skatītājs, tad lūdzu arī žūriju izveidojam tikai un vienīgi no cilvēkiem, kas ir no šīm valstīm un tieši saistīti ar šo Eirovīzijas vidi. Un tas nebūtu nemaz tik grūti izdarāms.
Piemēram, Eirovīzijas mūzikas žurnālists no vienas valsts, TV producents no citas, kādas uzvarētājdziesmas komponists vai producents vēl no kādas, Eirovīzijas fanu kluba vadītājs vēl no kādas un tā tālāk.
Iedaliet budžetu labai viesnīcai Vecrīgā un izklaides programmai ārpus žūrēšanas un viņi labprāt atbrauks arī pie mums!

Paldies, tiem kas izlasīja garo sāpi..

Gints Stankevičs, mūzikas producents.