Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Viedokļi

Miers un bērziņš? Nē, Pauls un Bērziņš!

© F64 Photo Agency

«Jaunāki nepaliekam. Gadi iet uz priekšu,» rezignēti secina Raimonds Pauls, vērtējot piektdien notikušo koncertu Latvijas Radio 1. studijā. Taču rezignācijai nav īsti pamata: gan Maestro, gan dziedošais aktieris Bērziņa kungs stundu garajā koncertā parādīja nobriedušu vīru stabilitāti, kas vietumis mijās pat ar jauneklīgu degsmi.

15. februārī notika Paula un Bērziņa izlolotās literāri muzikālās kompozīcijas Jūs arī varat paspēt kaut ko vēl padarīt... pirmatskaņojums. «Atceroties savu sadarbību ar dziedošajiem aktieriem, man bija sajūta, ka ir iestājies tāds kā klusums. Un es atcerējos Andri - vienu no mūsu spēcīgākajiem dziedošajiem aktieriem. Dziedošie aktieri Latvijā nereti ir populārāki par dziedātājiem, jo viņi spēj dziesmu tekstus aiznest līdz klausītājam,» par programmas veidošanu izteicās Raimonds Pauls. Programmā ir 12 jaunas dziesmas, kas rakstītas īpaši Andrim Bērziņam, par ko aktieris jutās neizsakāmi gandarīts. Tekstu autori - gan dziesmu, gan starpdziesmu - ir Leons Briedis, Jānis Peters, Guntars Račs, Imants Ziedonis, Māra Zālīte, Šekspīrs un Rainis. Par ko ir dziesmas? Protams, par mīlestību. Un mīlestība, kā zināms, var būt pret daudz ko. Bērziņš, protams, nevilcinājās pajokot, ka abi - gan viņš, gan Pauls - nu jau ir «mīlestības teorētiķi», viņi par mīlestību «var parunāt», bet darīšanā aktīviem ir jābūt jaunajiem.

Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Maestro sola, ka aizbraukšot kopā ar Bērziņu un jauno programmu «kaut kur uz laukiem», lai patricinātu ļaužu sajūtas un atgādinātu, kas tā mīlestība tāda ir. Un, ja vēl pēc pēdējās dziesmas un puķu pasniegšanas seko arī pati, pati pedējā dziesma, ko mēs pazīstam ar nosakumu Svētvakars, tad skaidrs ir viens: aizkustinājuma asaras, kas sariešas sirdspilnajā mīlestībā pret Latviju, ir garantētas teju katram klausītājam.

Lai abiem meistariem, kuri pārvalda mūziku un vārdu, daudz spēka, radošā nemiera un mīlestības, ko sniegt saviem klausītājiem! Jo miers mums - un jums! - rādās tikai sapņos. Tāpēc nevaram piekrist teicienam miers un bērziņš. Nē, mums aktuāls ir: Pauls un Bērziņš!