Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Viedokļi

Par OFAC “Memorands par atbildētāju lūguma noraidīt, vai alternatīvi, par summāro spriedumu”1.daļa

“Memorands par atbildētāju lūguma noraidīt, vai alternatīvi, par summāro spriedumu.”

9.lpp. “Aivars Lembergs esoša vai bijusī valdības amatpersona”.

1. Tad kurš variants “esoša” vai “bijusi”

2. A.Lembergs valdības amatpersona nekad nav ne bijusi, ne tagad ir.

9.lpp. “Lembergs atbildīgs vai līdzatbildīgs”.

Kurš variants?

Lembergs tiešā vai netiešā veidā iesaistīts korupcijā”.

Kurš variants?

“Valsts aktīvu piesavināšanā”.

Kuru? Kādu?

FAKE ziņa. Pierādījumu nav!

“Privāto aktīvu ekspropriācija personīgam labumam”.

“Ekspropriācija!” Tā var notikt tikai ar likuma pieņemšanu! Kurš likums? Tāda nav!

FAKE ziņa. Pierādījumu nav!

“Korupcijā”, kas saistīti ar

Valdības līgumiem vai
Dabas resursu ieguvi vai
Korupcijā”
Kurš variants? Kad OFAC izlems kurš variants? Viens, abi vai visi trīs vienlaicīgi? Kādi, kuri valdības līgumi, kad, par ko, kam? Kādā veidā u.t.t.?

FAKE ziņa, pierādījumu nav.

Kādi dabas resursi, kas par ieguvi, kur, kādā veidā u.t.t. un tā joprojām.

FAKE ziņa, pierādījumu nav.

“Korupcija” ir izdomājums. Ja tāda būtu, tad Krišjāņa Kariņa vadītā Latvijas valdība jau sen būtu nodrošinājusi, ka politisko opozicionāru A.Lembergu ieliek cietumā un tiesā!
10.lpp.”Sankcijas kā kritiski svarīgu līdzekli nacionālās drošības aizsardzībai un ārpolitisko mērķu panākšanai”.

Latvijas valsts prezidents R.Vējonis no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) 2015.g.-2019.g.. Viņu Baltajā namā pieņēma ASV prezidents D.Tramps. Pilnīga vienprātība par ASV un Latvijas sadarbību drošības un ārpolitikas jautājumos.
Latvijas Ministru kabineta (valdības) vadītājs M.Kučinskis(2016.g.-2018.g.) no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS). Pilnīga vienprātība drošības un ārpolitikas jautājumos ar ASV valdību.
Latvijas aizsardzības ministri:

R.Vējonis no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) 2013.g.-2015.g.Pilnīga vienprātība par sadarbību ar ASV drošības jautājumiem. ASV galvenais stratēģiskais drošības partneris.
R.Bergmanis no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS)2015.g.-2019.g. Pilnīga vienprātība par sadarbību ar ASV drošības jautājumiem. ASV galvenais stratēģiskais drošības partneris.
Ja A.Lembergs galvenais politikas noteicējs ZZS, tās ietekmētājs, tad Latvijas un ASV vienotā pozīcijas drošības un ārpolitikas jomā ir A.Lemberga pozīcija. Tad OEAC ir pret ASV un Latvijas sadarbību drošības un ārpolitikas jautājumos, pret NATO dalībvalsti Latviju?!

Tātad secināms, ka A.Lembergs būtiski un izšķiroši nosaka, ka Latvijas galvenais sabiedrotais ir ASV. Tas atbilst ASV nacionālās drošības un ārpolitikas mērķiem, to sasniegšanai. Nav draudu ASV nacionālai drošībai, ārpolitikai un ekonomikai.

13.lpp.”Neskatoties uz apsūdzībām:

“Kukuļošanā”.
Šāda apsūdzība nav.

“Naudas atmazgāšanā”.
Šāda apsūdzība nav.

“Ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā”.
Krimināllieta sākta 1999.gadā.

Apsūdzība celta 2007.gadā. Lieta ir pirmās (zemākās) instances tiesā. Atbilstoši”Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas

Vispārējā cilvēktiesību deklarācijai, kura ASV ir jāievēro,Eiropas Parlamenta Eiropas Savienības pamattiesību hartai, Latvijas Satversmei (Konstitūcijai) pret Lembergu jāievēro nevainīguma prezumpcija………

Kamēr Latvijas tiesa nav atzinusi par vainīgu- Lembergs nevainīgs. OFAC ārpus tiesas nevar Eiropas savienības pilsoni, kurš dzīvo un maksā nodokļus Eiropas Savienībā, Latvijā A.Lembergu ārpus tiesas atzīt par vainīgu.

14.lpp.”Viens no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā”.

FAKE ziņa.

Politisko pretinieku izplatīts mīts.
Latvijā, atšķirībā no J.Staļina PSRS visiem nav jābūt vienādi nabagiem.
A.Lemberga ienākumi ir oficiāli deklarēti amatpersonas deklarācijās no 1993.gada līdz šim brīdim.

14.lpp.”Saglabājis nozīmīgu ietekmi Zaļo un Zemnieku (ZZS) politiskajā partijā”.

Šāda politiskā partija nepastāv. A.Lembergs no 1994.gada ir ievēlēts par partijas “Latvijai un Ventspilij” valdes priekšsēdētāju. Partijas “Latvijai un Ventspilij” ir noslēgts sadarbības līgums ar apvienību “Zaļo un Zemnieku savienība” (ZZS). Politisko darbību, politiskās brīvības Eiropas Savienības un Latvijas pilsonim garantē ”Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas Vispārējā cilvēktiesību deklarācija, kura ASV ir jāievēro,Eiropas Parlamenta Eiropas Savienības pamattiesību harta, Latvijas Satversme (Konstitūcija).
14.lpp.”Turpat 0021-22” “ZZS partija bijusi vairākumā Latvijas valdības nodaļu sastāvā kopš 2002.gada”.

Partija ZZS nepastāv un nekad nav pastāvējusi. ZZS ir bijusi pārstāvēta Latvijas valdībā ar ministriem, jo Latvijas parlamenta vēlēšanās no 2002.gada līdz 2014.gadam ieguva no 100 vietām parlamentā no 10 līdz 22 vietai. Tātad pateicoties demokrātisku vēlēšanu rezultātiem, kuru rezultātus nekad, neviena ASV administrācija, ASV prezidents nav apšaubījuši.

14.lpp. “2006.gadā tajā (ZZS) iekļāvās reģionālā partija “Latvijai un Ventspilij”, kuru bija vadījis “Prasītājs”. “Turpat 0022”.

FAKE ziņa.

1)Partija “Latvijai un Ventspilij” nekad nav iekļāvusies ZZS.

2)A.Lembergs nevis “bija”, bet ir partijas “Latvijai un Ventspilij” vadītājs.

Šādas tiesības A.Lembergam garantē Latvijas Satversme (Konstitūcija) un vēlēšanu rezultāti, tātad demokrātija.

14.lpp. “Pēc šīs iekļaušanās Prasītājs kļuva par galveno ZZS finansiālo atbalstītāju”.

FAKE ziņa. No visiem ziedojumiem ZZS laikā no 2006.g. līdz 2019.g. A.Lemberga ziedojumiem īpatsvars no visiem ziedojumiem ZZS sastāda 2% no 100%. Ziedojumi legāli un likumīgi.

14.lpp. “ar ZZS palīdzību Prasītājs saglabā politisku ietekmi, neskatoties uz pret viņu uzsākto kriminālprocesu”.

FAKE ziņa. A.Lemberga vadītās partijas biedri demokrātiskās Latvijas parlamenta vēlēšanās no ZZS saraksta ir ievēlēti Latvijas parlamentā. Tā 2014.g. vēlēšanās ZZS kopā ieguva 20 vietas no 100, t.sk. “Latvijai un Ventspilij” - 3. Tātad ietekme ir pateicoties demokrātisku vēlēšanu rezultātam, Latvijas pilsoņu brīvai izvēlei. Kriminālprocess nevar būt par iemeslu aizliegumam politiskai darbībai. Tā varēja būt tikai PSRS. Izvēli izdara demokrātiskās vēlēšanas Latvijas pilsoņi.

Ne ASV prezidenti, ne to administrācijas nekad nav apšaubījuši vēlēšanu rezultātus Latvijā. Pēdējās Latvijas parlamenta vēlēšanās 2018.g. ZZS ieguva 11 vietas no 100, t.sk. A.Lemberga vadītās partijas “Latvijai un Ventspilij” biedri ieguva 3 parlamenta deputātu vietas..

Pēc 2018.g. vēlēšanām ZZS un partija “Latvijai un Ventspilij” Latvijas parlamentā ir opozīcijā valdībai. Tātad OFAC sankcijas ir vērsusi pret Latvijas parlamenta mazākumu, opozīciju, kas ir nepieļaujami un atbilst Baltkrievijas situācijai, kur prezidents A.Lukašenko vēršas pret savu opozīciju. ASV valdība vēršas pret Latvijas parlamenta mazākumu, opozīciju, tās partijas līderi A.Lembergu.

0022, 0025 “(aprakstīta Prasītāja iesaiste tā sauktajā Latvijas “Oligarhu sarunu skandālā 2017.gada vasarā, kura ietvaros publicētas slepeni ierakstītas sarunas starp Prasītāju un diviem citiem Latvijas politiķiem “stenogramma!”

FAKE ziņa.

1)Nekāda “stenogramma” nav publicēta. Šādu pierādījumu nav. Balss ekspertīze nav veikta, publicēta.

2)A.Šlesera sarunas ierakstītas 2010.gadā, nevis 2017.g.

3)”Politiķu sarunas”, ja tādas ir bijušas nav kriminālnoziegums, pat ne administratīvais pārkāpums. Par “nepareizām” runām, anekdotēm sodīja ar nāves sodu, nošaujot PSRS J.Staļina laikā līdz 1953.gadam.

14.lpp. “ierakstītajā sarunā politiķi apsprieda, interalia “dažādas atklātas un slepenas biznesa intereses, kā arī mēģinājumus savaldīt Latvijas drukātus un elektroniskos medijus”.

1)Sarunu(as) un dalībnieku autentiskums nav pierādīts. Tā ir politiski pasūtīta žurnālistu no “IR” interpretācija, jeb FAKE ziņa.

2)Runāt, apspriest nav aizliegts. Nekāda krimināli sodāma rīcība, darbība nav konstatēta, nav bijusi. Par nepareizām runām, anekdotēm ieslodzīja koncentrācijas nometnē vai nošāva PSRS J.Staļina laikā līdz 1953.g.

“Jūnijā Latvijas parlaments beidzot ievēlēja jaunu KNAB vadītāju, vairāk nekā pusgadu pēc tam, kad pēdējais vadītājs bija spiests atkāpties no amata pēc tam, kad meklēšanas komiteja nebija varējusi viņu izvirzīt amatā uz otru termiņu, un visi pārējie kandidāti tika noraidīti kā nekvalificēti. 87 Jaunajam priekšniekam ir nevainojama reputācija: Jēkabs Straume ir pavadījis vairāk nekā 16 gadus strādājot militārās pretizlūkošanas jomā, tostarp starptautiskās misijās Afganistānā, un ir Latvijas starptautisko partneru augsti novērtēts, tajā skaitā arī ASV. Gaisā virmo optimisms par to, ka viņš spēs atjaunot Latvijas Pretkorupcijas aģentūru pēc vairāku gadu iekšējām cīņām un pašplūsmas. Bet viņš ātri mazināja sabiedrības sajūsmu, ka izmantos oligarhu sarunas, lai apstādinātu ietekmīgos politiķus. Izskatījis dokumentus, Straume paziņoja, ka KNAB rīkojies pareizi un nav iespējams ierosināt krimināllietu pret sarunu veicējiem”.
14.lpp. OFAC turpina pamatot sankcijas ar “faktiem”, kuri pierādot korupciju. Konkrēti “A.Lembergs vairākkārt apsūdzēts naudas atmazgāšanā, kukuļošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā”.

1)A.Lembergs nav vairākkārt apsūdzēts naudas atmazgāšanā. A.Lembergs ne reizi nav apsūdzēts naudas atmazgāšanā. Ja arī šāda apsūdzība būtu, tā jāpierāda tiesā, kas nav izdarīts. Līdz ar to A.Lembergs - nevainīgs. (Eiropas Parlamenta Eiropas Savienības pamattiesību harta).

2)A.Lembergs ne reizi, nekad nav bijis apsūdzēts “kukuļošanā”. Pat, ja būtu apsūdzība - būtu jāpierāda tiesā, kas nav izdarīts.(Eiropas Parlamenta Eiropas Savienības pamattiesību harta).

3)A.Lembergs ir bijis apsūdzēts dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā 2006.gadā. Bet!!! Latvijas Augstākā tiesa atzinusi apsūdzību A.Lembergam kā nepamatotu un atzinusi A.Lembergu par nevainīgu. Ja būtu šāda apsūdzība, tā būtu jāpierāda tiesā. Tas nav izdarīts (Eiropas Parlamenta Eiropas Savienības pamattiesību harta).

14.lpp. “Lembergs caur politiskajām partijām un korumpētām amatpersonām kontrolē organizācijas un sistemātiski izmanto šīs organizācijas un indivīdus personīgā labuma gūšanai”.

Tie ir FAKE apgalvojumi.

1)Caur kurām politiskajām partijām? Nav norādīts, pierādīts. Izdomājums!

2)Caur kurām konkrēti korumpētāmamatpersonām? Nav norādīts, pierādīts. Izdomājums!

3)Kontrolē organizācijas? Kādas organizācijas? Nav norādīts, pierādīts. Izdomājums!

4)Izmanto organizācijas personīgā labuma gūšanai. Kāda, kad, kādā apmērā. Kādi pierādījumi, kur krimināls u.t.t.? Nav norādīts. Izdomājums!

FAKE ziņa!

5)Izmanto indivīdus. Vārds, uzvārds, ieņemamais amats? Nav minēts! Kāds, kad, kā, kādā apmērā utt. personīgais labums A.Lembergam?

Nav pierādījumu. FAKE ziņa!

14.lpp. “Lembergs ir izmantojis savu ietekmi pār politisko partiju vadību, lai veidotu valdības sastāvu un ieceltu amatos noteiktas valdības amatpersonas”.

A.Lemberga vadībā partija “Latvijai un Ventspilij” Ventspilī ir uzvarējusi visās vēlēšanās. A.Lembergs no visiem deputātu kandidātiem ir saņēmis visvairāk balsis. No 1994.gadā līdz šim brīdim Ventspils pilsētas domē ievēlētie deputāti A.Lembergu ievēlējuši par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju (mēru). Atbilstoši LR Konstitūcijai (Satversmei) un Latvijas likumiem ievēlētie deputāti, t.sk. A.Lembergs ir veidojuši pilsētas pārvaldes struktūru, ievēlējuši amatos amatpersonas. Piedalīties un pieņemt šādus lēmumus, kopā ar citiem deputātiem bija un ir A.Lemberga kā deputāta tiesības. Šādas likumīgās tiesības A.Lembergam nodrošina Latvijas likumi un dod Latvijas pilsoņi demokrātiskās vēlēšanās. Nevienam nav tiesības A.Lembergam atņemt šīs likumīgās tiesības vai par šādu likumīgo tiesību izmantošanu piemērot sankcijas, kā to ir izdarījis OFAC.

Kā arī OFAC ir pilnībā ignorējis faktu, ka A.Lembergs no 1994.gada vada likumīgu, oficiāli reģistrētu politisko partiju “Latvijai un Ventspilij”. Atbilstoši Latvijas Konstitūcijai un spēkā esošiem likumiem gan Ventspils domes vēlēšanās pilsētā, gan Latvijas parlamenta vēlēšanās var piedalīties deputātu kandidāti no partijas vai no vairāku partiju apvienības. Līdz ar to A.Lemberga vadībā partija “Latvijai un Ventspilij”, atbilstoši Latvijas likumiem 2006.gadā noslēdza publiski zināmu sadarbības līgumu par sadarbību ar partiju apvienību “Zaļo un Zemnieku Savienība” (ZZS) un Latvija parlamenta vēlēšanās startēja 2006., 2010., 2011., 2014. un 2018.g. ar kopēju ar ZZS parlamenta deputātu kandidātu sarakstu. No šiem kopējiem sarakstiem A.Lemberga vadītās partijas “Latvijai un Ventspilij” partijas divi-trīs biedri katrās vēlēšanās tika ievēlēti Latvijas parlamentā (Saeimā) kā pilntiesīgi parlamenta deputāti ar Latvijas Konstitūcijā un likumos noteiktām un garantētām pilnvarām un tiesībām. Tai skaitā vēlēt Latvijas valsts prezidentu, Latvijas valdību, t.i. valdības vadītāju un ministrus, Augstākās tiesas tiesnešus, ģenerālprokuroru utt. un tā joprojām.

Latvijas parlamenta locekļiem, deputātiem ir tiesības gan piedalīties valdības sastāva veidošanā balsojot “par”, gan noraidīt Latvijas prezidenta piedāvāto valdības vadītāju balsojot “pret”. Vienīgais veids, kā var “likt šķēršļus” citām valdības amatpersonām ieņemt vadošus amatus ir parlamenta loceklim, deputātam balsojot “pret”. Tā ir brīva Latvijas parlamenta locekļa izvēle, gluži tāpat kā ASV kongresa kongresmenim. Ir antidemokrātiski ieviest OFAC sankcijas pret partijas “Latvijai un Ventspilij” līderi, oficiālo vadītāju A.Lembergu par to, ka 3 deputāti, kuri ievēlēti Latvijas parlamentā 2018.g. oktobrī,balsoja pret Latvijas prezidenta virzīto Krišjāņa Kariņa valdību, jo partijas biedri Latvijas parlamentā no 2019.g. 21.janvāra ir opozīcijā esošai valdībai. Šāda vēršanās pret A.Lembergu ir sankcijas pret politiķi A.Lembergu, tagadējās parlamenta opozīcijas partijas esošo līderi par to, ka viņa vadītās partijas 3 biedri kā Latvijas parlamenta deputāti 2019.g. 21.janvārī balsoja pret Krišjāņa Kariņa valdības apstiprināšanu. Vēršanās pret opozīciju valdībai ir antikonstitucionāla, antidemokrātiska un OFAC darbības pielīdzina Baltkrievijas prezidenta A.Lukašenko vēršanos pret savu opozīciju.

14.lpp. “Lembergs ir ietekmējis un korumpējis tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas ar mērķi aizsargāt savas intereses un pakļaut politiķus, kurus viņš citādi nespēja kontrolēt”.

FAKE ziņa, kurai nav un nevar būt nekādi pierādījumi. Ja tas tā būtu, tad pie varas esošā K.Kariņa valdība opozīcijas partijas līderi A.Lembergu jau sen būtu iespundējusi, ietupinājusi cietumā.

17.lpp.”Prasītāja pretenzija par pēc tiesību ierobežojuma saņemtā paziņojuma adekvātumu”.

Lembergs no OFAC nekādu “paziņojumu” nav “saņēmis”!

18.lpp.”…paziņojums, ko Prasītājs ”saņēma”.

Lembergs no OFAC nekādu paziņojumu nav “saņēmis”!

18.lpp. “OFAC sniedz Prasītājam ”pamatojumu, no kura viņa iekļaušana ir saprotama, un līdz ar to, iespēju atspēkot argumentus un pierādījumus””.

FAKE ziņa, neatbilst patiesībai! Prasītājam bija iespēja iepazīties ar “Paziņojumu” un “Preses relīzi” internetā.

Konkrēti:

ASV Valsts kases PRESES RELĪZE*

/tulkojums/

Valsts kase vērš sankcijas pret korupcijuun tās atbalsta tīkliem

“[..] Latvijas oligarhs Aivars Lembergs ir ārzemnieks, kas ir esoša vai bijusi valdības amatpersona un ir saistīta ar korupciju, tai skaitā valsts aktīvu piesavināšanos, privāto mantu atsavināšanu personīga labuma gūšanai, korupciju, kas saistīta ar valdības līgumiem vai dabas resursu ieguvi, vai kukuļošana.”

“Kopš 1988. gada Lembergs ir Ventspils mērs. Kopš tā laika viņš vairākkārt ir apsūdzēts par naudas atmazgāšanu, kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Lembergs kontrolē struktūras ar politisko partiju un korumpētu politiķu palīdzību un sistemātiski izmanto šīs struktūras un personas savam personīgajam ekonomiskajam labumam. Lembergs izmanto savu ietekmi pār politisko partiju vadību, lai veidotu valdības personālu un amatos ieliktu noteiktas valdības amatpersonas, kā arī izjauktu citu valdības amatpersonu nokļūšanu vadošos amatos. Turklāt Lembergs ir ietekmējis un korumpējis tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas, lai aizsargātu savas intereses un gāztu politiķus, kurus viņš nespēj kontrolēt [..]”

“Paziņojuma un “Preses relīzes” saturs neapšaubāmi nesniedz pamatojumu OFAC sankcijām, jo abstrakts, nekonkrēts, bez argumentiem, faktiem un pierādījumiem.

18.lpp.”OFAC”atklātā informācija sniedz Prasītājam informāciju par aģentūras noskaidroto, kas bijis pamatā lēmumam par iekļaušanu sarakstā”.

FAKE ziņa. Atklātā informācija neko nepamato un balstīta uz dažādās preses publikācijās iekļautiem viedokļiem, pieņēmumiem, baumām, kaut kādām iespējams notikušām vai nenotikušām sarunām. Nav neviena pierādījuma, fakta, kuru varētu pārbaudīt, par kukuļošanu u.c., kas publicēts ”Pamatojumā” un “Preses relīzē”.

18.lpp. “Prasītājs atbilst”EO13818 Ȿ 1(a)(ii)(B)(1) kritērijiem”. FAKE ziņa, jo nav neviena fakta vai pamatojuma.

18.lpp. “OFAC ir norādījis konkrētus pierādījumus”.

Neatbilst patiesībai! Faktu nav.

18.lpp.”OFAC publicēja gan paziņojumu Federālajā Reģistrā, norādot Prasītāja iekļaušanas juridisko pamatojumu, gan paziņojumu presei, norādot faktisko pamatojumu”.

FAKE ziņa. Juridiskais pamatojums nav saistīts ar faktiem, pierādījumiem. “Faktiskais pamatojums ir bez faktiem, pierādījumiem.

18.lpp.”Pie tam paziņojumā presei par Prasītāja iekļaušanu ietverts papildus paskaidrojums”.Neatbilst patiesībai.

Lūdzu lasiet 11.lpp. Kur fakti?

19.lpp.”Bez tam sniegtie administratīvie dokumenti(nav “sniegti”) paskaidro OFAC lēmumu”.

***

Turpinājumu lasiet ŠEIT.