Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Viedokļi

Lapsa, Gulbis un vecie vēži

Pagājušajā nedēļā kāds jurists, kura regulārā iesaiste visnopietnākajos valsts skandālos liek ņemt vērā viņa informētības līmeni, nosūtīja manam advokātam īsziņu ar šādu tekstu:

"lūdzu nodod savam klientam, ka ar Lapsas plosīšanos (rokasgramata.com) mūsu klientiem nav nekāda sakara. Šis mēģināja pierunāt mūsējos finansēt, bet viņi strikti atteicās. Šodien noskaidrojām, Lapsa saņēmis to no Gulbja."

"Lapsa" un "Gulbis" īsziņā rakstīti ar lielajiem sākumburtiem, kas it kā vedina domāt, ka tie varētu būt personu uzvārdi. Tomēr personas kodi nav norādīti, līdz ar to man, protams, nav pat nojausmas, kurus personāžus pieminējis šīs īsziņas autors. Tikpat labi īsziņā varētu būt iekodēta arī kāda fabula par to, kas notiek, ja kāds "strikti atsakās kādu finansēt"?

Daudzu tautu teikās, pasakās, fabulās, parunās un citā folkloras materiālā taču tiek izmantoti dzīvnieku tēli: varbūt arī šeit - Gulbis velk, bet Lapsas mantrausība visu noved strupceļā? Ja par folkloras materiālu, tad - īpaši krieviem patīk dažādu dzīvnieku personificējumi.

Pilnīgi noteikti varu apgalvot tikai to, ka daudzās interneta vietnes, kuras jau parādījušās un vēl līdz Saeimas vēlēšanām parādīsies it kā manā vārdā veidotas, patiesībā ir viltvāržu garadarbs, turklāt labi apmaksāts. Daru zināmu, ka man nav sava profila nedz saziņas portālā "twitter.com", nedz "facebook.com", nedz arī citviet. Vienīgā mana oficiālā interneta vietne ir "www.aivarslembergs.lv".

Tāpat informēju, ka internetā parādījusies vietne, kur tiek publicēti pret mani uzsāktās krimināllietas materiāli, kas patiesībā ir smags Kriminālprocesa likuma pārkāpums. Jāatzīst, ka izpētot minētās krimināllietas 160 sējumus (kas prasīja vairāku mēnešu darbu), man nebija ne mazākās šaubas, ka lielākā daļa no tiem materiāliem sējumu blāķos ir iekļauta ar vienu vienīgu mērķi - lai, tos publicējot, interpretētu un pasniegtu "vajadzīgajā" mērcē. Slavenais teātra Staņislavskis jau norādīja - ja pirmajā cēlienā pie sienas karājas bise, tad trešajā cēlienā tai jāšauj.

Ja krimināllietas materiālos tika iekļauti manu bērnu banku kontu izraksti, manas veselības izziņas, manu privāto telefona sarunu atšifrējumi u.tml. - materiāli, kuriem nav ne mazākā saistība ar man izvirzītajām apsūdzībām - tad bija pilnīgi skaidrs, ka tie ir paredzēti publicēšanai, pasniedzot šo publikāciju "īpašā mērcē". Jautājums palika tikai viens - kurā brīdī to darīt?

Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām pret mani arī bija organizēta kampaņa - "Pilsētai un pasaulei", kuras ietvaros tika izmantotas ļoti daudzas interneta vietnes. Šo kampaņu vadīja Oļega Stepanova preses sekretārs Niklass, tajā darbojās arī tāds kā vārsmotājs, tāds kā miljonu skaitītājs un vēl dažu apmaksātu pakalpojumu sniedzējs Lato Lapsa.

Šī kārtējā uzmākšanās internetā ir tie paši "vecie vēži", turklāt tajā pat "kulītē". Līdz ar to visiem Lato Lapsas daiļrades cienītājiem novēlu pacietību kontu izdruku pētīšanā, bet tiem interneta lietotājiem, kuri nav nolaidušies līdz Lapsas "bikšu priekšas" līmenim, novēlu skaidru prātu un možu garu.