Ir zinātniski pierādīts, ka zaļā tēja ir veselīga, pie tam palīdzot notievēt. Taču, kā izrādās, ir "pareizs" un "nepareizs" veids, kā pagatvot zaļo tēju un tas var būtiski ietekmēt tējas labvēlīgo ietekmi uz organismu, raksta "goodhouse.ru".
Kā izrādās, verdošs ūdens ir kaitīgs katehīniem (tējā atrodamaajām labām ķīmiskām vielām), tāpēc zaļo tēju nevajadzētu apliet ar verdošu ūdeni.
Pareizi ir uzkarsēt ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un ļaut tam nostāvēties apmēram desmit minūtes.
Tad jāaplej tējas lapas ar karstu ūdeni un jāpagaida vēl vienu minūti pirms tās pasniegšanas.
Jāpiebilst, ka verdoša ūdens ietekmē var mainīties arī zaļās tējas garša: tēja, kas pagatavota ar verdošu ūdeni, var būt ļoti rūgta.