Atklāts interesants fakts par zaļo tēju

© Dāvis Ūlands/F64

Ir zinātniski pierādīts, ka zaļā tēja ir veselīga, pie tam palīdzot notievēt. Taču, kā izrādās, ir "pareizs" un "nepareizs" veids, kā pagatvot zaļo tēju un tas var būtiski ietekmēt tējas labvēlīgo ietekmi uz organismu, raksta "goodhouse.ru".

Kā izrādās, verdošs ūdens ir kaitīgs katehīniem (tējā atrodamaajām labām ķīmiskām vielām), tāpēc zaļo tēju nevajadzētu apliet ar verdošu ūdeni.

Pareizi ir uzkarsēt ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un ļaut tam nostāvēties apmēram desmit minūtes.

Tad jāaplej tējas lapas ar karstu ūdeni un jāpagaida vēl vienu minūti pirms tās pasniegšanas.

Jāpiebilst, ka verdoša ūdens ietekmē var mainīties arī zaļās tējas garša: tēja, kas pagatavota ar verdošu ūdeni, var būt ļoti rūgta.

Veselība

Gatavojoties Lieldienām, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību gan pārtikas drošībai, gan fiziskajai labsajūtai un drošībai, pavadot laiku ārpus telpām. Šogad īpaši svarīgi ir ievērot infekcijas slimību profilakses pasākumus un parūpēties par ādas aizsardzību pret pavasara sauli, kas kļūst arvien intensīvāka.