3.lapa
3. Ievērojiet mērenību! Mērenība ir ļoti svarīga vērtība, veidojot veselīga uztura paradumus. Diemžēl te noteikti nederēs daudziem bērnībā iemācītais princips “šķīvis jāizēd tukšs” - ēdot, pirmkārt, jārūpējas par savu veselību, nevis šķīvja vizuālo izskatu, tāpēc ēdiet tikai tik daudz, cik organismam tiešām nepieciešams un pārtrauciet ēšanu tad, kad jūtaties paēdis! Lai arī sākotnēji šķiet, ka viena lieka karote ēdienreizē tukša šķīvja vārdā neko pāri nenodarīs, ja šāds princips atkārtojas katru reizi, dienas laikā var apēst pat veselu porciju lieka ēdiena, kas, protams, uzkrāsies Jūsu ķermenī! Pamēģiniet ēst apzināti, lēni un apstāties tieši tad, kad organisms jūtas paēdis. Būsiet pārsteigts, cik maz ēdiena patiesībā mums ir vajadzīgs, lai paēstu!