Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Ieklausies padomos - kādēļ pirmssvētku ātrā tievēšana nav veselīga?

© Pixabay

2.lapa

Nesteidzies zaudēt svaru ātri!

Ja ir vēlme koriģēt svaru, ieteicams to tomēr darīt savlaicīgi, piemēram, vismaz divus mēnešus pirms svarīgā notikuma. Normāls svara zudums nedēļā ir apmēram 500 g līdz 1 kg. Tas nozīmē, ka zaudēt 3-4 kilogramus no svara normāli ir mēneša nevis nedēļas vai divu laikā. Tomēr, neatkarīgi no tā, cik laika līdz svētkiem atlicis, ir vērts pievērsties savai ēdienkartei jau šodien - labāks, kvalitatīvāks uzturs noteikti uzlabos pašsajūtu un liks svētkos justies labāk.

Lai diēta tiešām kalpotu ideālā svara sasniegšanai, ir jāatceras ieklausīties un saprast sava organisma signālus.

Proti, vai gribam ēst, jo tiešām esam izsalkuši, vai arī tas ir veids, kā sevi nomierināt vai izklaidēt. Būtiski ir pievērst uzmanību ne vien izvēlētajiem produktiem, bet arī porcijas izmēram. Tāpat svarīgi neaizmirst arī par nepieciešamību būt fiziski aktīviem, jo tieši sports ir veids kā uzlabot figūru un paātrināt vielmaiņu! Ceļā uz šiem mērķiem labs sabiedrotais būs uztura speciālists, kurš palīdzēs izstrādāt plānu, kā vēlamo rezultātu sasniegt tiešām efektīvi un bez kaitējuma veselība.

Lai gatavošanās svētkiem noritētu veselīgi un gardi, Olga Ļubina piedāvā vieglu recepti, kas palīdzēs gan izskatīties, gan justies labi - rukolas salātus ar vēžu astītēm.

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • Rukola - 60 g
  • Avokado -120 g
  • Vēžu astītes sālījumā -100 g
  • Graudainais biezpiens (3%) - 250 g
  • Citrona sula - 5 g
  • Olīveļļa - 10 ml
  • Rudzu maize - 2 šķēles

Pagatavošana:

Traukos kārto rukolas lapas. Sagriež mazākos gabalos avokado, daļu avokado var uzsmērēt uz rudzu maizes rikām. Salātiem pievieno vēžu astītes un graudaino biezpienu. Sajauc olīveļļu ar citrona sulu un pārlej salātiem.