Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

ATBALSTA PLECS: Īsumā par aktuālāko

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Aktualitātes.

JAUNA PIEEJA

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas aicina ikvienu interesentu uz informatīvo pasākumu 29. novembrī, kura mērķis ir iepazīstināt invaliditātes ekspertīzes procesā iesaistītās interešu grupas ar jaunu pieeju invaliditātes noteikšanā bērniem. Pasākumā būs iespēja uzzināt par jauniem izaicinājumiem un iespējām invaliditātes noteikšanā bērniem, uzklausīt citu valstu pieredzi un iepazīties ar funkcionēšanas ierobežojumu novērtēšanu bērniem no rehabilitologa aspekta.

KĀDS BŪS DZELZCEĻŠ

Sagatavoti trīs arhitektoniskie risinājuma varianti dzelzceļa projekta Rail Baltica stacijai starptautiskajā lidostā Rīga. Risinājumi tapuši, ņemot vērā lidostas termināļa paplašināšanas sestās kārtas un jauna gaisa satiksmes vadības torņa būvniecības ieceres. Ar sagatavotajiem risinājumiem iepazinušies Eiropas Dzelzceļa līniju sadarbības partneri - invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons, apvienība Pilsēta cilvēkiem, vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv.

TV PIEEJAMĀKA

Eiropas Parlaments pieņēmis izmaiņas Eiropas Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā. Tajā tika iekļauts jauns 7. punkts, kas nosaka: valsts un komerciālajiem televīzijas kanāliem un ziņu portāliem jānodrošina, ka viņu pakalpojumi kļūst aizvien pieejamāki cilvēkiem ar invaliditāti, ziņo Apeirons. Tas nozīmē, ka televīzijas raidījumos, seriālos, dokumentālajās un mākslas filmās, ziņu raidījumos aizvien vairāk jāparādās audio aprakstiem neredzīgiem cilvēkiem, kā arī subtitriem un zīmju valodas tulkojumiem.

NĀC LĪDZĀS

Muzikālais uzvedums Nāc līdzās Ziemassvētkos! noritēs 2. decembrī Nacionālajā teātrī. Kopā ar zināmiem skatuves māksliniekiem koncertā piedalīsies Nāc līdzās! jaunie talanti: Diāna Ponaskova, Līva Paleja, Maija Fogele, Roberts Reingolds un citi. Stundu pirms izrādes darbosies Ziemassvētku labdarības tirdziņš teātra vestibilā. Tajā par ziedojumiem varēs iegādāties skaistas Ziemassvētku dāvaniņas, ko gatavojuši bērni ar īpašām vajadzībām.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.