Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Vērtīgas lekcijas par gulošu tuvinieku kopšanu

© pixabay.com

«Nelaime, kuras dēļ cilvēks nokļūst ratiņkrēslā vai nespēj piecelties no gultas, nemaina tikai viena cilvēka dzīvi. Tā maina arī viņa tuvinieku dzīvi. Viņi bieži vien ir vēl lielākā izmisumā, jo nezina, kā tuvajam cilvēkam palīdzēt, kā par viņu pareizi rūpēties. Ergoterapeits ir speciālists, kas piederīgajiem var sniegt šīs zināšanas,» stāsta Rīgas Austrumu slimnīcas Rehabilitācijas klīnikas vadītāja, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste Illa Mihejeva.

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu, Rīgas Austrumu slimnīcā notiks divas bezmaksas lekcijas par ilgstoši mazkustīgu pacientu aprūpes atvieglošanu, ko aicināti apmeklēt pacientu tuvinieki. Lekcijas vadīs ergoterapeites Anita Pentjuša, Agnese Kārkliņa un Vita Kurganova, stāstot tuviniekiem, kā par mazkustīgo cilvēku pareizi rūpēties, viņu grozīt un cilāt, tajā pašā laikā nekaitējot savai veselībai, kā izvēlēties piemērotus tehniskus palīglīdzekļus un pielāgot mājokli, lai atvieglotu dzīvi gan mazkustīgajam cilvēkam, gan ģimenes locekļiem, kuri par viņu rūpējas. «Ergoterapeita uzdevums ir iedot tuviniekiem makšķeri jeb zināšanas un prasmes, kā par mazkustīgo pacientu pareizi rūpēties, vienlaikus veicinot viņa paša patstāvību un neatkarību,» saka ergoterapeite Anita Pentjuša. Lekcijas norisināsies rehabilitācijas klīnikā stacionārā Gaiļezers. Viena lekcija notiks otrdien, 23. oktobrī, no pulksten 10 līdz 10.50, bet otra - trešdien, 24. oktobrī, no pulksten 13 līdz 13.50. Lekcijai var pieteikties, zvanot pa tālruni 67042950. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.