Noskaidro, kas tavā virtuvē ir lielākie mikrobu perēkļi

© depositphotos.com

8.lapa

Gatavo ēdienu pārpalikumi

Mēs nemēdzam izmest no maltītes pāri palikušos ēdienus, kā to nereti dara bagātāku valstu iedzīvotāji. Galvenais nosacījums, kas jāievēro - šie pārpalikušie produkti jāglabā pareizos apstākļos, lai tajos nevarētu savairoties mikrobi. Ir tūlīt jāizlemj, kurus likt ledusskapī, kurus sasaldēt, kurus varbūt atdot mājdzīvniekiem. Nav pareizi atstāt vakardienas zupu vai kartupeļus katliņā istabas temperatūrā līdz nākamajai dienai. Tāpat nevajadzētu šīs ēdamlietas salikt ledusskapī un aizmirst.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Latvijā kumelītes ir viens no atpazīstamākajiem un populārākajiem ārstniecības augiem,  jo zināmas no senatnes ar to plašo pielietojumu  dažādu veselības sūdzību mazināšanai, lietojot iekšķīgi un ārīgi gan bērniem, gan pieaugušajiem. Par to, kādas ārstnieciskās īpašības piemīt kumelītēm un kā tās izmantot, stāsta BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Svarīgākais