Noskaidro, kas tavā virtuvē ir lielākie mikrobu perēkļi

© depositphotos.com

6.lapa

Griežamie dēlīši

Bez griežamajiem dēlīšiem nav iespējams iztikt, taču stingri jāievēro noteikums, ka jēlai gaļai un zivīm lieto vienus dēlīšus, svaigiem dārzeņiem - citus, maizei, sieram un pārējiem produktiem, ko paredzēts ēst bez termiskas apstrādes - vēl citus. Vēlams, lai šie dēlīši atšķirtos pēc krāsas vai konfigurācijas. Tie vienmēr kārtīgi jāmazgā un, kad tajos jau parādās daudz iegriezumu un plaisiņu - noteikti jānomaina, jo baktērijas tur patveras, neraugoties uz rūpīgu mazgāšanu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Gatavojoties Lieldienām, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību gan pārtikas drošībai, gan fiziskajai labsajūtai un drošībai, pavadot laiku ārpus telpām. Šogad īpaši svarīgi ir ievērot infekcijas slimību profilakses pasākumus un parūpēties par ādas aizsardzību pret pavasara sauli, kas kļūst arvien intensīvāka.