Padomi, kā uzturēt sevi formā un pie labas veselības arī rudenī

© pixabay.com

2.lapa

Kā sevi uzturēt formā telpās

Protams, iestājoties aukstākam laikam, vēlams sportot telpās, tai skaitā arī mājas apstākļos, izpildot apļveida lokanības, stiepšanās un nostiprinošus vingrojumus mugurai, vēderam, kājām un pleciem, pildot tos vairākos piegājienos pa 10-15 reizēm ar 1 minūtes atpūtas pauzi starp vingrojumiem. Varam taisīt pietupienus, noliekšanos, kāju vai plecu celšanu guļus pozīcijā uz muguras vai plecu un kāju celšanu, guļot uz vēdera. Ieteicams stāvēt balstā guļus pozīcijā uz elkoņiem jeb plankā! Aukstajā laikā gan līdzās sportiskām aktivitātēm K. Zlidnis aicina atcerēties arī par to, ka ķiploki, dzērvenes, ingvers un citrons ir labākie mūsu imunitātes un labas pašsajūtas nodrošinātāji rudens un ziemas sezonā.

Pārbaudi savu ķermeni

Tāpat arī K. Zlidnis iesaka neaizmirst par ķermeņa sastāva pārbaudēm, kas, tās regulāri veicot, ļauj precīzi sekot līdzi pozitīvām vai negatīvām izmaiņām mūsu ķermenī un atbilstoši pielāgot uzturu un sportisko aktivitāšu daudzumu.

Veselība

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais