2.lapa
Nepārdozēt ar sāls uzņemšanu
Svētku laikā ēdot dažādus ēdienus, tostarp arī treknus un, protams, arī lietojot grādīgos dzērienus, nākamās dienas bieži vien mūs pavada slikta pašsajūta. Esam pārēdušies, no lietotā alkohola sāp galva, ir slikta dūša un citi simptomi. Paģiras ir tāpēc, ka organisms ir zaudējis daudz sāļu, taču uzreiz censties to atjaunot lielās devās nav pareizi. Te jābūt ļoti uzmanīgam - ja mēs dzersim daudz sāļa šķidruma, tas nenāks par labu.
Visiem noteikti ir zināma tautas ārstniecības metode, kad tiek dzerts gurķu sālījums. Tas nav ieteicams, jo nav zināms, cik daudz sāls ir šādos novārījumos, turklāt, ja mēs to vēl papildinām arī ar kādu minerālūdeni ar ļoti augstu nātrija saturu, tad organisms saņem ārkārtīgi lielu sāls devu. Daudz prātīgāk ir lietot ūdeni ar zemu nātrija saturu, kas pakāpeniski nonāk organismā. Organismam jau vajag atgūt ne tikai sāli, bet arī kāliju, hloru, magniju u.c.