10 MĪTI par diabētu; riski un padomi, kā izvairīties no saslimšanas

© Jānis Saliņš, F64 Photo Agency

10.lapa

Mīts Nr. 10: Rīgā ir grūti atrast labu ārstu
Katram svarīgākais ārsts - ģimenes ārsts. Viņš palīdz rūpēties katram pašam par sevi. Vajag vismaz reizi gadā nodot analīzes un pēc tam pajautāt, vai viss kārtībā. Ģimenes ārsts arī ieteiks endokrinologu, ja slimība ir sarežģītāka vai nepieciešamas kādas ārstēšanas izmaiņas. Rīgā ir daudz endokrinologu kabinetu, dažos ir arī cukura diabēta pacientu pēdu profilaktiskās aprūpes iespējas. Cukura diabēta pacientiem ir tieša pieeja endokrinologiem. Kopējiem spēkiem turēsimies, lai uzvarētu šo viltnieku - 2. tipa cukura diabētu.

Rīgā ir lieliskas iespējas - nūjošanas grupas, peldbaseini, skaisti koncerti, teātru un operas izrādes ar senioru atlaidēm. Iesim paši un paņemsim līdzi arī kādu, kurš tur nav bijis ilgus gadus. Šis skaistums sasildīs dvēseli, palīdzēs atgūt dzīves prieku, iziet sabiedrībā, vairāk rūpēties par sevi un savu veselību. Nevar izārstēt nevienu, ja pats to negrib, bet var parādīt ceļu, kuru ejot, cilvēks jutīsies labāk, pats sevi izvedīs gaismā. Kādreiz labs vārds līdzcilvēkam palīdz izdzīvot šajā grūtajā laikā, kurā tomēr ir tik daudz gaišuma un skaistuma, tas tikai jāsaskata. Ja vari kādam palīdzēt, palīdzi! Būs abiem prieks un gandarījums. Tas neko nemaksā, bet tik daudz dod!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais