Pārmantots vēzis - mīts vai drauds?

© scanpix

3.lapa

Speciālisti norāda, ka nākas sastapties arī ar otru galējību - kancerofobiem, kurus vajā spēcīgas bailes saslimt ar ļaundabīgu audzēju. Viņi ir bieži viesi arī pie pārmantotā vēža speciālistiem, ierodoties bez pamatota iemesla, kad nekādi faktori neliecina par ģimenē pārmantotu slimību. Ārstiem parasti ir grūti pārliecināt šos cilvēkus, ka satraukumam nav pamata.

Zelta vidusceļš noteikti būtu pārzināt savas ģimenes slimības vēsturi, iepazīt un novērot pārmantotos onkoloģiskos riskus, bet it īpaši - strādāt ar tiem riska faktoriem, kurus paši varam ietekmēt, jo to svars saslimstībā ar vēzi ir daudz lielāks. Svarīgi būtu arī sekot līdzi savam veselības stāvoklim un laicīgi vērsties pie ārsta, ja tajā pamanāmas izmaiņas. Turklāt noteikti vajadzētu izmantot valsts piedāvātās krūts, dzemdes kakla un zarnu vēža bezmaksas profilaktiskās pārbaudes, kuras iedzīvotājiem regulāri pienākas noteiktā vecumā. Pat ja saslimšanu nav iespējams novērst, agrīna vēža diagnostika var sniegt iespēju pilnībā atveseļoties un turpināt pilnvērtīgu dzīvi.

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais