Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Ivanāns pēc atgriešanās uzreiz steidz pie dakteriem

© Ulvis Strautiņš

Lai stātos Rīgas «Dinamo» rindās, pagājušās nedēļas nogalē Latvijā ieradās par «policistu» dēvētais Raitis Ivanāns – hokejists, kurš solās būt šīs sezonas zvaigzne vai vismaz pastiprinātas uzmanības objekts. Kā novēroja »VZ«, pirmdien ap pusdienlaiku hokejists devās uz veselības pārbaudi pie komandas ārsta Āra Aivara.

Kā pirmdien novēroja »VZ«, Raitis Ivanāns braukā ar nepretenciozu vidējās klases automašīnu un ģērbjas neuzkrītoši. Ja ne raženais, labi trenētais augums (1,93 m), hokejists būtu pavisam nemanāms. Tajā pašā dienā viņš piedalījās arī pirmajā Rīgas «Dinamo» treniņā.

Ar 33 gadus veco Ivanānu klubs noslēdzis līgumu uz divām sezonām. Iepriekšējā sezonā viņš tikai vienu spēli nospēlēja NHL kluba Kalgari «Flames» sastāvā, bet sezonas lielāko daļu aizvadīja AHL fārmklubā Abotsfordas «Heat». Kaut arī kopš 17 gadu vecuma Ivanāns spēlē Amerikā, Latvijas hokeja vide viņam tomēr nav sveša. Viņš spēlējis kopā ar vairākiem pašreizējiem «Dinamo» spēlētājiem, piemēram, ar Arvīdu Reķi, labi pazīst Rodrigo Laviņu, brāļus Rēdlihus un Mārtiņu Karsumu. Pirms vairākiem gadiem Čikāgā viņš sezonai gatavojies kopā ar jauno «Dinamo» leģionāru Robu Šrempu. Ivanāns atzinis, ka diez vai laukumā būs izcils vārtu guvējs un viņa loma varētu būt līdzīga kā Amerikā – spēka spēle.

 NEUZKRĪTOŠS

Izgājis pārbaudi pie komandas ārsta, Raitis Ivanāns uz mirkli iegriezās kādā kafejnīcā, bet vēlāk ilgi runāja pa mobilo tālruni.