Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Aktieris Ivars Kalniņš sargā meitiņu no publicitātes

© Vakara Ziņas

Latvijā satikt populāro aktieri Ivaru Kalniņu negadās nemaz tik bieži, bet kopā ar sievu un meitiņu – vēl retāk. »VZ« viņu piefiksēja Doma laukumā, taču Kalniņš nebija vēlīgs uz pozēšanu: vairījās no fotoobjektīva, īpaši sargājot savu mazo meitiņu. Neskatoties uz viņa pūliņiem, »VZ« tomēr izdevās iemūžināt laimīgo ģimenīti.

Populārais latviešu teātra un kino aktieris Ivars Kalniņš (63) jau daudzus gadus maizi pelna Krievijā un tur joprojām ir skatītāju pieprasīts – gan televīzijas seriālos, gan dažādās teātra izrādēs. Gandrīz katru gadu top kāda jauna izrāde ar Kalniņa piedalīšanos, ko noskatās miljoniem skatītāju ne tikai Krievijā, bet arī citviet pasaulē. Mājās Latvijā aktieris ir reti un visu savu brīvo laiku tad atvēl savai ģimenei – vai kopā dodoties kādā ārzemju braucienā uz siltajām zemēm, vai baudot klusu un mierīgu mājas dzīvi. No mediju uzmanības aktieris savu privāto dzīvi gan rūpīgi sargā.

Jau otro sezonu Kalniņš spēlē arī Latvijā – advokāta Sema Rigsa lomu režisora Oļega Šapošņikova iestudētajā komēdijā krievu valodā «Sekss, laulības un šķiršanās amerikāņu gaumē», kur viņa skatuves partnere ir pazīstamā TV raidījumu vadītāja Svetlana Ivaņņikova. Izrāde tiek spēlēta ļoti reti, un tuvākā iespēja Kalniņu redzēt uz teātra skatuves būs 30. aprīlī Rīgā, Maskavas namā.

Ar savu trešo sievu Lauru Kalniņu (34) viņš ir kopā jau vairāk nekā desmit gadu. Abi audzina divas meitas – Luīzi Dārtu (9), kura šopavasar beigs 3. klasi Rīgas Franču licejā, un mazo Vivjenu, kurai 30. janvārī palika divi gadiņi.

**

Fakti

- Ar savu pirmo sievu Ilgu Kalniņu, kura nu jau aizgājusi mūžībā, Ivars Kalniņš apprecējās 1971. gadā un laulībā nodzīvoja 20 gadu. Šajā laulībā dzimušas divas meitas – Una un Elīna.

- Otrreiz mūžīgu mīlestību Ivars Kalniņš 1993. gadā solīja jaunajai lietuviešu izcelsmes aktrisei Aurēlijai Anužītei (tagad – Lauciņa), kura 1994. gadā aktierim dāvāja dēlu Miku. Abu laulība šķirta deviņdesmito gadu beigās.

- Ar savu trešo sievu – par viņu 29 gadus jaunāko Lauru Magaznieci – Ivars Kalniņš ir kopā vairāk nekā desmit gadu, taču abu attiecības oficiāli reģistrētas vien 2009. gada 5. septembrī, dažus mēnešus pirms abu otrās atvases nākšanas pasaulē.

- Ivars Kalniņš ir arī vectēvs diviem mazbērniem.