Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Aurēlijai Anužītei – trešais bērns

© F64

Aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa kļuvusi par mammu savai trešajai atvasei – dēliņam. Mazulītis piedzimis Rīgas Dzemdību namā, un laimīgie vecāki viņam devuši vārdu Jāzeps.

Seriāla vietā kalpo Dievam

Jaundzimušais ir lietuviešu izcelsmes aktrises Aurēlijas Anužītes-Lauciņas (39) un viņas vīra Andra Lauciņa (44) otrais bērns – abu meitiņa Agate pasaulē nāca 2006. gada janvārī.

Kādreiz aktrise, tagad mājsaimniece, – tā jau vairākus gadus sevi dēvē Anužīte. Viņas pēdējā lielākā loma bija 2006. gadā seriālā «Neprāta cena» (tagad – «UgunsGrēks»), kur aktrise spēlēja vienu no galvenajām lomām – viesnīcas īpašnieci Annu. Jau pēc pirmās sezonas seriāla veidotāji viņas atveidoto Annu bija spiesti «aizsūtīt» uz klosteri Francijā, tā teikt, pārdomāt dzīves jēgu, jo Anužīte izšķīrās par labu pilnvērtīgai ģimenes dzīvei un kalpošanai Dievam. Aktrise par savu ir izvēlējusies evaņģēliski luterisko Jēzus draudzi Rīgā, un to, kāda vērtība ir kalpot Dievam, nevis laicīgajai pasaulei, viņa māca arī saviem bērniem, vedot tos uz svētdienas skolu.

Apguvusi arī jaunu profesiju

Anužītes ģimenē aug arī aktrises dēls Mikus (17) no viņas pirmās laulības ar slaveno teātra un kino aktieri Ivaru Kalniņu (62). Abi iepazinās 1992. gadā filmas «De Granšānu ģimenes noslēpumi» uzņemšanas laukumā, kad jaunajai aktrisītei bija tikai 20 gadu. Nākamajā gadā abi apprecējās, 1994. gadā pasaulē nāca Mikus, bet 90. gadu beigās abu šķietami laimīgā laulība tika šķirta. Ar uzņēmēju Andri Lauciņu, audita un konsultāciju kompānijas «Ernst&Young» partneri, Anužīte apprecējās 2005. gada 5. augustā. Arī Lauciņam šī ir otrā laulība, un no pirmās laulības viņam ir divi bērni: Liene (23) un Dāvis (16).

Paralēli rūpēm par māju un ģimeni Anužīte-Lauciņa vēl pirms bērniņa dzimšanas paguvusi apgūt arī jaunu profesiju − ieguvusi Rīgas Dizaina un arhitektūras koledžas interjera dizaineres sertifikātu.